Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Παρέμβαση Ρενταρή για τα ταπητουργεία Μεταξάδων – Διδυμοτείχου

Συναντήθηκε με τον Ξυνίδη, του παρέδωσε γραπτό αίτημα των εργαζομένων και συζήτησε μαζί του το θέμα

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ
ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ;

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, κ Όλγα Ρενταρή-Τέντε με αφορμή την παρέμβασή της στο Νομοσχέδιο « Ρυθμίσεις για την εφαρμογή Μεσοπρόθεσμου πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» συζήτησε το θέμα των 12 υφαντριών που εργάζονται στα ταπητουργικά εργαστήρια ΜΕΤΑΞΑΔΩΝ-ΔΙΔ/ΧΟΥ, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Ξυνίδη Σωκράτη.

Παρέδωσε δε γραπτό αίτημα των εργαζομένων , οι οποίες ζητούν, μετά από τη συγχώνευσή των ταπητουργικών εργαστηρίων ΕΟΜΜΕΧ ΑΕ στην ΕΤΕΑΝ να διασφαλιστεί η λειτουργία των ταπητουργείων.

Η κ. Ρενταρή υποστήριξε ότι « κάθε θέση απασχόλησης που καταργείται, συντελεί στο διπλάσιο μαρασμό του τόπου και της οικονομικής δραστηριότητας του» .

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας , κ. Ξυνίδης Σωκράτης δεσμεύτηκε: « ότι οι υφάντριες δεν θα απολυθούν, δεν θα γίνει κανένας διαχωρισμός με τους εργαζομένους του Υπουργείου (ΥΕ, ΔΕ κατηγορίας) και θα απασχοληθούν στους υπόλοιπους φορείς του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας».

Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή και δήλωσε ότι « θα πρέπει να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας των ταπητουργείων στην περιοχή προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανή αυτή η παραδοσιακή τέχνη και να γίνει σωστότερη και πιο οργανωμένη προώθηση των προϊόντων που παράγονται».

.