Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Ποιο σχολείο της Θράκης κλείνει έναν ολόκληρο αιώνα λειτουργίας;

Συμπληρώνει μέσα στο 2012
ακριβώς 100 χρόνια από την
ίδρυσή του, που έγινε το 1912

                           ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
                  ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Με αφορμή τη συμπλήρωση του διπλού ιωβηλαίου (1912 – 2012) από την έναρξη λειτουργίας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου, η Διεύθυνση του Σχολείου, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου και με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ιστορικού Δημοτικού Σχολείου της πόλεως των κάστρων, θα πραγματοποιήσει πανηγυρικό εορτασμό την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012 με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Διδυμοτείχου (ώρα 09:30π.μ.):

* Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνού υπέρ αναπαύσεως και τιμών του μακαριστού Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Φιλάρετου Βαφείδη (1850-1928), υπέρ αναπαύσεως ευεργετών, δωρητών και εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου και υπέρ υγείας των εν ενεργεία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων αυτών.

* Χαιρετισμός του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου κ. Αλεξανδράκη Παναγιώτη και ομιλία του με θέμα «100 χρόνια Α’ Δημοτικό Σχολείο και η προσφορά του Φιλάρετου Βαφείδη στην πόλη του Διδυμοτείχου».

* Ομιλία της φιλολόγου και μητέρας μαθητή του Σχολείου κ. Γκαλδανίδου Θεοπούλας με θέμα «Η παιδεία στο Διδυμότειχο τον 19ο και τον 20ο αιώνα».

* Χορωδιακή παρουσίαση του «Υμνου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου» σε ποίηση και μουσική του Διδυμοτειχίτη συνθέτη, μαέστρου και εκπαιδευτικού κ. Μανάκα Γεωργίου (εγγονού του αείμνηστου Διδάσκαλου, ιστορικού της πόλεως του Διδυμοτείχου και επί δεκαετίες Διευθυντή του τιμώμενου Σχολείου, Δημητρίου Μανάκα).

Αίθουσα εκδηλώσεων 1ου Δημοτικού Σχολείου (ώρα 11:00π.μ.):

* Δεξίωση στο χώρο του Σχολείου με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του Σχολείου και προσφορά εδεσμάτων με τη φροντίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

.