Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Καταθέτει αίτηση αποφυλάκισης ο Εφραίμ, που πέρασε την πρωτοχρονιά στον Κορυδαλλό

Συνεχίζει τις πιέσεις η ρωσική πλευρά, ώστε να αρθεί η προφυλάκιση του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου ενώ περιοριστικούς όρους θα ζητήσουν οι συνήγοροί του
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Επισκέψεις από συγγενείς, ιερομονάχους, μητροπολίτες αλλά και από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη δέχτηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στον Κορυδαλλό ο ηγούμενος Εφραίμ, «ιθύνων νους», σύμφωνα με το βούλευμα, της υπόθεσης των «ιερών» ανταλλαγών της Μονής Βατοπεδίου.

Την ίδια στιγμή κλιμακώνονται οι πιέσεις της Μόσχας προς την Αθήνα προκειμένου να αρθεί η προφυλάκισή του, παρά την ομόφωνη κρίση της ειδικής ανακρίτριας αλλά και των δικαστών που προφυλάκισαν τον Εφραίμ.

Υπενθυμίζεται ότι έχει προηγηθεί παρέμβαση για το θέμα από τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ έχει συγκροτηθεί επιτροπή ρωσικών κοινωνικών οργανώσεων με την ονομασία «θα υπερασπιστούμε τον Αθω».

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει σπεύσει να απορρίψει τις ρωσικές συστάσεις, ενώ και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου έχει ξεκαθαρίσει σχετικά με διαβήματα και αιτήματα πολιτών και φορέων κ.λπ. που δέχεται για παρέμβαση στην υπόθεση Βατοπεδίου, ότι «δεν παρενέβη ποτέ σε οποιαδήποτε υπόθεση αποκλειστικής αρμοδιότητας της ανεξάρτητης ελληνικής δικαιοσύνης».

Παράλληλα, οι συνήγοροι του κατηγορούμενου ηγούμενου προσανατολίζονται μέσα στο προσεχές διάστημα να καταθέσουν στο Εφετείο αίτηση με την οποία θα ζητούν την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του με περιοριστικούς όρους.


Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ


«Εάν υπάρχει σκάνδαλο, να πάει μέσα και η άλλη πλευρά»


Τον ηγούμενο Εφραίμ επισκέφτηκε στον Κορυδαλλό ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο οποίος του ευχήθηκε «καλή χρονιά». Ο κ. Καρατζαφέρης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους τόνισε: «Θέλω να ελπίζω ότι η Δικαιοσύνη θα αποδώσει όπως πρέπει το δίκαιον, μακριά από σκοπιμότητες και μακριά από ''πικαρίσματα''».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Εφραίμ είναι ο μόνος που είναι στη φυλακή για την υπόθεση, σημείωσε πως «εάν αποδειχθεί ότι τελικά υπήρχε σκάνδαλο, τότε πρέπει να είναι και η άλλη πλευρά μέσα». Τις προηγούμενες ημέρες είδαν τον κατηγορούμενο και μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδας, όπως ο Γλυφάδας Παύλος, ο οποίος σε γραπτή ανακοίνωση ανέφερε ότι «ο τρόπος για την απόφαση της προφυλάκισης ήτο άστοχος, άδικος, σκανδαλώδης, ασεβής, σκληρός, ακατάλληλος στον χρόνο, ανεπίτρεπτος».


Πηγή:  http://www.ethnos.gr/