Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Η πρωτοχρονιά στην ακριτική Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Η πρώτη του Νέου Έτους εορτάστηκε με ιεροπρέπεια στον Βόρειο Έβρο

Αναγνώστηκε από τον μητροπολίτη ο απολογισμός του 2011, που συντομα θα δημοσιευθεί

    ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Η πρώτη του Νέου Έτους εορτάστηκε με ιεροπρέπεια στην ακριτική Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου και ο πιστός λαός με χρηστές ελπίδες προσδοκεί σε ένα καλύτερο μέλλον. Απευθυνόμενος ο Σεβασμιώτατος στη σύντομη προσλαλιά του τόνισε ότι ενωμένοι και με αλληλεγγύη ο ένας προς τον άλλο, ξεπερνώντας τις ανθρώπινες αδυναμίες μας θα πρέπει να ατενίσουμε το μέλλον με αυτή την προοπτική.

Την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012 ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, παρουσία του Δημάρχου Διδυμοτείχου Παρ. Πατσουρίδη, του Στρατηγού Χρ. Χαλκίδη και άλλων επισήμων. Στη συνέχεια προέστη στην καθιερωμένη δοξολογία επί τω νέω έτει.

Αφ’ εσπέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον ίδιο Ιερό Ναό στην ακολουθία του Εσπερινού και στη συνέχεια έκοψε τη Βασιλόπιτα παρουσία των Δημάρχων Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος Παρ. Πατσουρίδη και Δημ. Μουζά, του ιερού κλήρου και του πιστού λαού. Στα πλαίσια των εορτίων αυτών εκδηλώσεων ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τον απολογισμό του έτου 2011, ο οποίος και θα δημιοσιευθεί προσεχώς

.