Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Αγοράκι το πρώτο μωρό του 2012 στην Ξάνθη

Αργησε να έρθει καθώς γεννήθηκε το απόγευμα, ενώ κατά τα λοιπά ήσυχο ήταν το πρώτο βράδυ της νέας χρονιάς αφού δεν υπήρξαν κλήσες σε Αστυνομία και Πυροσβεστική
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ
ΠΡΩΤΙΕΣ ΤΟΥ 2012
ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΞΑΝΘΗΣ
Απολύτως ήσυχα πέρασε το πρώτο εικοσιτετράωρο του νέου έτους και ειδικά το πρώτο βράδυ, αφού τίποτε αξιοπερίεργο δεν συνέβη στην Ξάνθη, ούτε κάν κάποια γέννηση αφού το πρώτο μωρό του 2012 γεννήθηκε το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς.

Πιο αναλυτικά με την έλευση του νέου χρόνου, απόλυτη ησηχία επικράτησε στην πόλη. Καμία κλήση για επέμβαση δεν δέχτηκε η Αστυνομία της Ξάνθης ενώ η Πυροσβεστική κλήθηκε λίγο μετά τις 8.30 για έναν απεγκλωβισμό σε ασανσέρ, επί της οδού Μαραθώνος. Πάντως οι άνθρωποι της Αστυνομίας αλλά και ο κόσμος της πόλης έκαναν λόγο για τη μεγαλύτερη κοσμοσυρροή των τελευταίων ετών στα νυχτερινά καταστήματα της πόλης, αν και διανύουμε περίοδος σοβαρής κρίσης.


Xιονισμένο βουνό, ήσηχη θάλασσα

Χωρίς περιστατικό κύλησε η βραδιά και για το Λιμενικό Σώμα αφού το Λιμεναρχείο του Λάγους δεν αντιμετώπισε κάποιο περιστατικό ενώ πλοίο δεν κατέπλευσε ι στο Λιμάνι του Λάγους. Στην ορεινή περιοχή τα χιόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους από τα ξημερώματα του Σαββάτου, όμως όλο το δίκτυο είναι ανοιχτό. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται όμως από τους επισκέπτες στις περιοχές του Λυκοδρομίου και, ιδιαίτερα, του Λειβαδίτη που έχει απόλυτα χειμωνιάτικο και γιορτινό τοπίο (εικόνες 2-3)


Άργησε το πρώτο μωρό του έτους

Τόσο στο Νοσοκομείο, όσο και στην ιδιωτική κλινική της πόλης, δεν υπήρξε γέννηση το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Το πρώτο μωρό του έτους ήρθε στον κόσμο λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Κυριακής στη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου της Ξάνθης. Πρόκειται για ένα αγόρι που έφερε στον κόσμο μια γυναίκα από το Δροσερό.


Δοξολογία το πρωί της Πρωτοχρονιάς

Το πρωί στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας τελέστηκε η Θεία Δοξολογία για την «Πρώτη του Έτους» ενώ ακολούθως πραγματοποιήθηκε μικρή δεξίσωη στην Π.Ε. Ξάνθης, όπου ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης δέχθηκε τις ευχές φορέων και πολιτών για το νέο έτος.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/