Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Νέο εργατικό ατύχημα στην Alfa Beta Roto της Κομοτηνής με τραυματία που χειρουργήθηκε στο νοσοκομείο

Ο 40χρονος είναι πατέρας δύο παιδιών και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση
Είναι το δεύτερο ατύχημα σε διάστημα ενός μήνα και το τρίτο σοβαρό, μετά την πυρκαγιά του καλοκαιριού με το νεκρό
         ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένα ακόμα εργατικό ατύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό 40χρονου εργαζομένου, σημειώθηκε στο εργοστάσιο της Alfa Beta Roto, στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας Χατζόπουλου, όπου επαναλειτουργεί μετά την πυρκαγιά. Το νέο συμβάν καταγράφεται μόλις 15 μέρες μετά τον τραυματισμό 26χρονου ανήμερα του Αη Γιαννού. Ο «Χ» είχε αναφερθεί με δημοσίευμά του στις 11 Ιανουαρίου. Και τότε ο τραυματισμός ήταν σοβαρός, αφού το μανίκι του νεαρού άρπαξε η ρολοκοπτική μηχανή των συσκευασιών και του έκοψε μυς, τένοντες και μία αρτηρία. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο χέρι του στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Το νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή. Συγκεκριμένα στις 9 το βράδυ διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κομοτηνής, στο τμήμα επειγόντων, ένας άνδρας 40 ετών, ο οποίος είχε υποστεί κλειστή κάκωση κοιλίας. Ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, η οποία αντιμετωπίστηκε χειρουργικά. Ήταν δύσκολο χειρουργείο, χρειάστηκε δύο μονάδες αίματος, αλλά πήγε πάρα πολύ καλά, ανέφερε στο «Χ» ο διοικητής του Σισμανόγλειου Ηρακλής Χατζηνέστωρος και πρόσθεσε ότι δεν κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στην Αλεξανδρούπολη καθώς αντιμετωπίστηκε. Ο εργαζόμενος αυτή την στιγμή νοσηλεύεται στην χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Κομοτηνής σε καλή και σταθερή κατάσταση, όπως τη χαρακτήρισε ο διοικητής, ενώ τόνισε, ότι «οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι σε 2 με 3 μέρες θα σηκωθεί να περπατήσει». Οι πληροφορίες, όσον αφορά τις συνθήκες του ατυχήματος, είναι προς το παρόν συγκεχυμένες, αφού κανένα αστυνομικό δελτίο δεν εκδόθηκε μέχρι χθες αργά το απόγευμα. Κανέναν ανακοινωθέν δεν υπήρξε επίσης από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής, ενώ η επικοινωνία με τον πρόεδρο του Παντελή Μαγαλιό χθες όλη μέρα δεν κατέστη εφικτή. Πάντως σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το ατύχημα σημειώθηκε όταν ο εργαζόμενος εκτελούσε εργασίες συντήρησης σε μηχάνημα.

Το κλειστό μηχάνημα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, απασφαλίστηκε με συνέπεια να τεθεί σε λειτουργία και να τραυματίσει σοβαρά στην κοιλιακή χώρα τον 40χρονο.

Το αισιόδοξο στην όλη υπόθεση είναι ότι ο εργαζόμενος, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση. Πάντως ένα ακόμα τραγικό συμβάν στάθηκε αφορμή για να επαναφέρει στους εργαζόμενους μνήμες από το θανατηφόρο ατύχημα και την πυρκαγιά που προκλήθηκε στη μονάδα το καλοκαίρι. Περάν αυτού όμως ένα νέο εργατικό ατύχημα σε διάστημα μόλις 15 ημερών εγείρει σοβαρά ερωτηματικά για τις συνθήκες ασφαλείας, αν και σε ποιο βαθμό τηρούνται. Μήπως είναι καιρός να λάβουν μέτρα οι αρμόδιοι;


Πηγή:  http://www.xronos.gr/