Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ντροπή: Δήμαρχος που ήρθε στην Κομοτηνή για το συνέδριο της ΚΕΔΕ υποστήριξε ότι "εδώ που μας έφεραν είμαστε εκτός Ελλάδος"

Λίγο έλλειψε να τον σβερκώσουν αυτοί που ήταν δίπλα του, αλλά λειτούργησε η θρακιώτικη φιλοξενία  που χάρισε και νύχτες μαζικές και ονειρεμένες στα νυχτομάγαζα του σωλήνα και των αιθέριων εισαγόμενων υπάρξεων
      ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ

Από τα απαρατήρητα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ σταχυολογήσαμε το λάθος του εκπροσώπου της ΚΕΔΕ να καλέσει τον δήμαρχο Γιώργο Πετρίδη στο βήμα για τον χαιρετισμό αποκαλώντας τον Γιώργο Πεταλωτή.


-Δεν είναι όμως εποχή για τέτοια λάθη που οι πολιτικοί έχουν γίνει στόχος των πολιτών και οι αυτοδιοικητικοί διατηρούν ακόμη το προνόμιο να συνομιλούν και να συνδιαλέγονται με τους πολίτες.

-Άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, το να αντιλαμβάνεσαι σε ποιο ακροατήριο μιλάς και να είσαι εντός πραγματικότητας είναι και ο γενικόλογος λόγος του περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη που μας έφτασε έως και τον φιλόσοφο Δημόκριτο, μέχρι να τον διακόψει άκομψα και να τον επαναφέρει στην τάξη ο προεδρεύων κ.Ασκούνης.

-Ενώ τον αντιπρόσωπο της ΝΔ κ.Ζώη που μετέτρεψε τον χαιρετισμό του σε πολιτικό λόγο τον άφησαν να ολοκληρώσει με πολύ χρόνο, προφανώς για να μην φανούν ότι δρουν αντιπολιτευτικά.

-Παρατεταμένο χειροκρότημα εισέπραξε και ο Φώτης Κουβέλης που στον τρίλεπτο χαιρετισμό του έπιασε τον παλμό των αυτοδιοικητικών δείχνοντας ότι έχει γνώση του τι περνάει η τοπική αυτοδιοίκηση οικονομικά.

-Απαρατήρητα δεν πέρασαν και οι αυτοδιοικητικές φιλοφρονήσεις του δημάρχου επί πολλές τετραετίες κ.Κοιμήση για τον Γιώργο Πετρίδη που τον χαρακτήρισε ως πνευματικό παιδί του αείμνηστου Γιώργου Παπαδριέλλη.

-Την δεύτερη μέρα του συνεδρίου ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου Καψάσκης αναφέρθηκε μέχρι και στις δηλώσεις Γιλμάζ για τους Τούρκους πράκτορες που έβαλαν φωτιά στα δάση μας παροτρύνοντας τους δημάρχους να κάνουν ενιαίο μέτωπο αντίδρασης και να διεκδικήσουν τις ζημιές που υπέστησαν από τις πυρκαγιές.


Από τα ευτράπελα εκτός της αιθούσης, εντοπίσαμε δήμαρχο που μάλλον ζει εκτός πραγματικότητας, αφού όταν συνομίλησε στο κινητό του προφανώς με φίλο ή συνεργάτη από το κατσικοχώρι που διοικεί κάτω από το αυλάκι, ενημέρωσε ότι εδώ που μας έφεραν είμαστε εκτός Ελλάδος.

-Λίγο έλλειψε να τον σβερκώσουν αυτοί που ήταν δίπλα του οι συντοπίτες μας και τον άκουγαν.

-Αλλά λειτούργησε η θρακιώτικη φιλοξενία και γι’ αυτόν τον αγενή.

-Τα ATM των τραπεζών έπαψαν να δίνουν μετρητά από το απόγευμα της Παρασκευής, προφανώς γιατί κάποιοι αυτοδιοικητικοί χρειάστηκαν έξτρα χρηματοδότηση.

-Φαίνεται τελείωσαν τα χρήματα σε δώρα, καφέδες και ταβέρνες, αλλά χρειαζόντουσαν και επιπλέον χρηματοδότηση για την νυχτερινή μας ζωή.

-Γιατί όπως πληροφορούμαι, τα γνωστά στέκια και τα νυχτομάγαζα του σωλήνα και των αιθέριων εισαγόμενων υπάρξεων, είχαν την τιμητική τους.

-Δεν μπορείς να πηγαίνεις σε ένα τόπο και να μη γεύεσαι τελικά τον πολιτισμό του.


Περίπου 10 δήμαρχοι βρέθηκαν και στην πίτα της ΝΟΔΕ για να εμψυχώσουν και τους ντόπιους συντρόφους, να στηρίξουν βέβαια και τον Ευριπίδη Στυλιανίδη όπως ο δήμαρχος Τρικάλων, που τον επαίνεσε ότι επί θητείας του στο υπουργείο παιδείας έγιναν τόσα σχολεία σε όλους τους νομούς που δεν έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια.

-Η σύναξη επίσης που ήθελε να κάνει ο Γιώργος Πεταλωτής με τους ΠΑΣΟΚικούς δημάρχους Σάββατο πρωί δεν έγινε εφικτή αφού ο δήμαρχος Αθηναίων που ήθελε να είναι παρών, αποχώρησε από την Παρασκευή βράδυ όταν ο υφυπουργός επέστρεψε από την Κοπεγχάγη.

-Τέλος καλό όμως – όλα καλά.

-Ευχόμαστε ο Γιώργος Πετρίδης να μας φέρει και άλλα τέτοια συνέδρια.
 
 
Πηγή:  http://www.mpakirtzakis.com/