Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Επίσκεψη Πεταλωτή στον Δήμο Αρριανών

Συναντήθηκε με τον δήμαρχο και άλλα στελέχη της δημοτικής αρχής

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ


Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γεώργιος Πεταλωτής επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Αρριανών κ. Σερήφ. Ιμπραήμ, ο οποίας χαιρέτισε όλους τους υπάλληλους και ευχήθηκε καλή χρόνια και υγεία.


Στην επίσκεψη παραβρεθήκαν οι αντιδήμαρχοι ο κ.κ. Μολλά Λατήφ Μουζαφέρ (Δημοτικής Ενότητας Φιλύρας), Μπάσογλου Αϊντήν (Δημοτικής Ενότητας Οργάνης), ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μουσταφά Ριτβάν, Πρόεδρος ΔΕΑΦ Αχμέτ Σαλή, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Χατζή Ισμαήλ Μουχτερέμ Μουσταφά, Ρετζέπ Μουμίν.

Η επίσκεψη έγινε σε ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα. Ο δήμαρχος ανάφερε τα προβλήματα και τις ανάγκες του δήμου στον υφυπουργό και δήλωσε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να συνεχίσουν τα παλαιά και να ξεκινήσουν τα καινούργια έργα. Παράλληλα με τα προβλήματα του Δήμου αναφέρθηκαν και τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής, τα αγροτικά, κτηνοτροφικά και καθημερινότητας.

Ο υφυπουργός κ. Πεταλωτής άκουσε με προσοχή όλα αυτά και δήλωσε ότι θα κάνει το παν για να λυθούν τα προβλήματα του Δήμο και των κατοίκων.




“Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν για τα απομακρυσμένα νησιά πρέπει να επεκταθούν και στις απομακρυσμένες ορεινές περιοχές, όπως ο ορεινός όγκος της Ροδόπης”, δήλωσε ο Γιώργος Πεταλωτής κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με το Δήμαρχο Αρριανών, Ιμπραήμ Σερίφ και το Δημοτικό Συμβούλιο, στη Φιλύρα.


Στη δίωρη σύσκεψη που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, οι τοπικοί παράγοντες εξέθεσαν τα προβλήματα της περιοχής τους στον Υφυπουργό Δικαιοσύνης και Βουλευτή Ροδόπης ο οποίος με τη σειρά του δήλωσε ότι “το ειδικό καθεστώς που ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιαννίτσης και συζητήθηκε στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Κομοτηνή, να επεκταθεί και σε ειδικές ορεινές, απομακρυσμένες περιοχές, όπως ο ορεινός όγκος της Ροδόπης”.

Επιπλέον, ο Γιώργος Πεταλωτής υπογράμμισε το ενδιαφέρον του για την εξεύρεση λύσεων στα ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους του δήμου Αρριανών αναδεικνύοντας το ρόλο του δήμου, αφού πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο της Ροδόπης με 57 οικισμούς, εκ των οποίων οι 40 (70%) είναι ορεινοί και απομακρυσμένοι. Επίσης συζητήθηκε η ανακούφιση από το πρόβλημα της ανεργίας με την εφαρμογή του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, καθώς και το Πρόγραμμα Αυτεπιστασίας των Δήμων, προγράμματα που, αφενός, προσφέρουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας στο Δήμο Αρριανών, όπως και στους άλλους Δήμους, ενώ συγχρόνως καλύπτουν και τις ανάγκες τους σε στελεχιακό και εργατικό προσωπικό. Ακόμη, εξετάσθηκαν ζητήματα και αποφασίσθηκαν λύσεις για τη παροχή υπηρεσιών στους δημότες, όπως το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, τη στελέχωση των ιατρείων σε απομακρυσμένους οικισμούς, τη συντήρηση σχολείων, τη δημιουργία τεχνικής υπηρεσίας για τις υδρευτικές και οδικές υποδομές. Προτάθηκε ακόμη η διαδημοτική συνεργασία, όσο αφορά και σε ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το Ε.Σ.Π.Α., αλλά και ότι αναλάβει ο Δήμος στο μέλλον.

Δεσμεύτηκε, ακόμη, να ενημερώσει τους υπευθύνους τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Καραβοκύρη, για τα προβλήματα γραφειοκρατίας που ταλαιπωρούν τη λειτουργία του Δήμου και να βοηθήσει στην επιτάχυνση της πρόσληψης των 2 ιατρών που είναι απαραίτητοι για τα αγροτικά ιατρεία της περιοχής.

Τέλος, όσο αφορά στην τοπική αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, ο Γιώργος Πεταλωτής ανακοίνωσε την πρόσκληση που απηύθυνε και την αποδοχή της εκ μέρους του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Δριβελέγκα, ώστε, με επιτόπιες επισκέψεις και συναντήσεις σε αγροτικές περιοχές της Ροδόπης, να συζητηθούν ειδικά και αναλυτικά τα θέματα αυτά.

.