Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Σοβαρά προβλήματα στην ύδρευση από τον παγετό: σπάνε αγωγοί και υδρόμετρα

Παγώνουν τα νερά και
προκαλούν βλάβες και
σοβαρά προβλήματα
στην υδροδότηση

                            ΜΑΘΕΤΕ
             ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΥΑΞ έχουν προκαλέσει η παγωνιά και οι χαμηλές θερμοκρασίες.

Συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης η ΔΕΥΑΞ κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια σειρά από βλάβες που είχαν δημιουργηθεί στο δίκτυο. Ειδικότερα στην Οδό Πραξιτέλους, στο ύψος της Μεταμόρφωσης, έσπασε αγωγός με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία . Αντίστοιχες βλάβες σημειώθηκαν στην οδό Αν. Δημητρίου, στο Πετροχώρι και σε άλλα σημεία της πόλης και των περιχώρων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Μανώλη Τσέπελη, τα συνεργεία της ΔΕΥΑΞ εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες και ρίχνουν αλάτι μόλις επεμβαίνουν για να αποκλείουν τον κίνδυνο να παγώσουν τα νερά που χύνονται στο οδόστρωμα. Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με την Τροχαία, η ΔΕΥΑΞ από τη Δευτέρα είναι σε διαρκή επιφυλακή και ρίχνει αλάτι σε επικίνδυνα σημεία.


Σπασμένα υδρόμετρα και αγωγοί

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ ζητά τη συνεργασία των πολιτών προκειμένου να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση είτε του Δήμου, είτε της Τροχαίας ώστε να επεμβαίνουν άμεσα. Μάλιστα, όπως σημειώνει, οι βλάβες δεν περιορίζονται στους αγωγούς αλλά καταγράφονται αρκετά σπασμένα υδρόμετρα, όπου επεμβαίνει ακόμη και μέσα στις οικοδομές.

Κυρίως τις νυχτερινές ώρες που μειώνεται αισθητά η κατανάλωση και παγώνουν τα νερά, παρουσιάζονται τα πιο σημαντικά προβλήματα στο δίκτυο, όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι.


 
 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/