Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση - φωτιά του ΚΚΕ με βολές σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΕ για τις πλημμύρες

«Η εγκληματική πολιτική τους πνίγει κάθε χρόνο τον Έβρο», αναφέρει η Αχτιδική Επιτροπή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, που απλά παρακολουθούν κάθε χρόνο να πνίγονται στα νερά του Έβρου οι περιουσίες αγροτών – κτηνοτρόφων, να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, και αρνούνται να πάρουν μέτρα,

ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο νομός Έβρου είναι ανοχύρωτος μπροστά στα όποια καιρικά φαινόμενα. Η αντιπλημμυρική του προστασία, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε πριν περίπου 50 χρόνια , με τα μέσα και για τις ανάγκες εκείνης της εποχής, είναι σήμερα ανεπαρκής , για να προστατέψει τις περιουσίες των αγροτών του νομού μας.

Την κύρια ευθύνη για αυτήν την τραγική κατάσταση, δεν έχουν τα καιρικά φαινόμενα , αλλά η πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ , της ΝΔ και τώρα της «Συγκυβέρνησης» του μαύρου μετώπου. Πολιτική μείωσης των Δημοσίων επενδύσεων για έργα και υποδομές στον αγροτικό τομέα. Ποτέ δεν διέθεσαν ούτε ένα ευρώ για να καθαριστεί η κοίτη του Έβρου, του Άρδα , του Ερυθροπόταμου κλπ . Άλλωστε και από την ΕΕ, που επιδιώκει την καταστροφή της μικρομεσαίας αγροτιάς, έργα όπως αρδευτικά, φράγματα, αντιπλημμυρικά , αποστραγγιστικά κλπ , κρίνονται μη επιλέξιμα.

Σοβαρές όμως ευθύνες έχουν και οι Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές του νομού μας, που σαν πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, όχι μόνο δεν συγκρούονται με αυτήν την αντιαγροτική πολιτική, αλλά τη στηρίζουν και την υλοποιούν. Τα δάκρυά στους τηλεοπτικούς δέκτες είναι κροκοδείλια, γιατί αντί να αναδείξουν τη χρόνια παλαιότητα και ανεπάρκεια της αντιπλημμυρικής προστασίας του νομού μας , την πρωτόγονη διαχείριση των υδάτινων πόρων , το ελλιπέστατο αποστραγγιστικό σύστημα, σπεύδουν κάθε φορά και επικαλούνται το «ακραίο» των καιρικών φαινόμενων, για να δικαιολογήσουν την εγκληματική πολιτική τους.

Η Αχιδική Επιτροπή Β. Έβρου του ΚΚΕ καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα. Να συγκρουστούν τώρα με τις πολιτικές που κάθε χρόνο πνίγει τις περιουσίες τους στα λασπόνερα του Έβρου, του Αρδα , του Ερυθροπόταμου Να εγκαταλείψουν τώρα το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ και να απαιτήσουν άλλη πολιτική.

Να διεκδικήσουν μαζί με την άμεση καταγραφή και πλήρη αποζημίωση όλων ζημιών :

•Ø Τη δημιουργία Δημόσιου φορέα για την ολοκληρωμένη διαχείριση και αξιοποίηση των υδάτινων πόρων της χώρας και του νομού μας, με περιφερειακή και νομαρχιακή δομή.

•Ø Την ανάπτυξη συνεργασίας με Βουλγαρία – Τουρκία για την διευθέτηση των ζητημάτων που αφορούν τη διαχείριση των υδάτινων πόρων των ποταμών Έβρου και Άρδα.

•Ø Τον σχεδιασμό και την εκτέλεση όλων των αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών, αντιπλημμυρικών έργων υποδομής, που θα προλαμβάνουν, θα αμβλύνουν και θα αντιμετωπίζουν τις πλημμύρες, τη λειψυδρία, θα αποταμιεύουν και θα εμπλουτίζουν τα υδάτινα αποθέματα.

•Ø Την συνολική διαχείριση των λεκανών απορροής και των προβλημάτων που δημιουργούν οι χείμαρροι.

•Ένα νέο νομικό και θεσμικό πλαίσιο για ένα κρατικό κοινωνικό σύστημα προστασίας της αγροτικής δραστηριότητας, που θα καλύπτει το σύνολο των ζημιών τόσο στην αγροτική παραγωγή όσο και στο αγροτικό κεφάλαιο.

Τέλος η Α.Ε Β. Έβρου του ΚΚΕ καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού μας, που καθημερινά πλήττονται από την αντιαγροτική πολιτική ΕΕ – ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ, να εγκαταλείψουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στον αγώνα για μια άλλη πολιτική στην αγροτική οικονομία, σύμφωνα με τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας , τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας και προς όφελος της μικρομεσαίας αγροτιάς.

.