Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Το επίσημο δελτίο Τύπου για τα... εγκαίνια του φράχτη στον Έβρο

Ο οποίος βέβαια δεν θα μπορεί να μας σώσει από τις πλημμύρες, φιλοδοξεί όμως να περιορίσει τους λαθρομετανάστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΟΥ ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΟ Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, εγκαινίασαν σήμερα 6 Φεβρουαρίου 2012, το Επιχειρησιακό Κέντρο επιτήρησης συνόρων με θερμικές κάμερες στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, ενώ παράλληλα κήρυξαν την έναρξη εργασιών του έργου κατασκευής αποτρεπτικού τεχνητού εμποδίου στο χερσαίο τμήμα της μεθορίου.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, μετά τα εγκαίνια του Κέντρου, σε δηλώσεις του επεσήμανε «τ o Κέντρο για τις θερμικές κάμερες και η έναρξη των εργασιών για το φράκτη αποτελούν μέρος του ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης των ελληνικών συνόρων

Θεωρώ ότι είναι ένα έργο σημαντικό, μια μεγάλη προσπάθεια και ταυτόχρονα είναι ένα καθαρό μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα, ότι η Ελλάδα δεν είναι αφύλακτη, δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Ότι η Ελλάδα μπαίνει σε ένα πρόγραμμα, όπως και οι άλλες χώρες. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που σέβεται τον άνθρωπο, είναι φιλόξενη, είναι μια χώρα που σέβεται τις δεσμεύσεις της προς το διεθνές δίκαιο, τη διεθνή κοινότητα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την αγωνία των μεταναστών για μια καλύτερη ζωή, αλλά από την άλλη πλευρά έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε το κύρος της χώρας μας και τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας, να εγγυηθούμε δηλαδή την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών».

Στα εγκαίνια χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός.

Ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, Ταξίαρχος Γεώργιος Σαλαμάγκας κατά τη διάρκεια των εγκαινίων τόνισε τη μεγάλη σημασία του έργου για την περιοχή.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Ελευθέριος Οικονόμου, οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. του νομού Έβρου κ. Γεώργιος Ντόλιος, κα. Όλγα Ρεντάρη και κα. Ελένη Τσιαούση και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων, ο δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Δημήτριος Μούζας και ο δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρασκευάς Πατσιουρίδης.

Επίσης, παρέστησαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Δημήτριος Παπαδόπουλος, ο Προϊστάμενος του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχου Επιτήρησης των Συνόρων Υποναύαρχος Λ.Σ-ΕΛ. ΑΚΤ.Δημήτρης Μπαντιάς, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Παναγιώτης Φλήρης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Αρχηγείου, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Λουπεΐδης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, Ταξίαρχος Ιωακείμ Τσουκνάδης και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Σολδάτος.

.