Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Τα σχολεία της Θράκης που θα μείνουν κλειστά λόγω κακοκαιρίας

Δεν λέει να μας εγκαταλείψει το κύμα κακοκαιρίας και μοιραία αυτό έχει ως συνέπεια και την ματαίωση των μαθημάτων

                       ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ


Με απόφαση του Δημάρχου Διδυμοτείχου, κλειστά θα μείνουν σήμερα όλα τα σχολεία του πρώην Δήμου Μεταξάδων, όπου όπως προαναφέραμε, το χιόνι έφτασε τους 30 πόντους.

Κλειστά θα παραμείνουν αρκετά σχολεία και στην Ξάνθη στους Δήμους Μύκης, Τοπείρου και Αβδήρων ενώ μέχρι  στιγμής αυτές είναι οι μόνες αποφάσεις για κλείσιμο σχολείων στην Θράκη, ενώ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ πληροφορούμαστε ότι κλείνουν και σχολεία στην Θάσο εξαιτίας επίσης χιονόπτωσης.


ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Α) της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
α) του Δήμου Μύκης, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και της ολισθηρότητας των δρόμων λόγω παγετού κατά τις πρωινές ώρες και αδυναμίας πρόσβασης στα σχολεία,
β) του Δημ. Διαμ/τος Σταυρούπολης του Δήμου Ξάνθης (Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης) λόγω αδυναμίας πρόσβασης στα σχολεία λόγω χιονόπτωσης,
γ) του Δημ. Διαμ/τος Δαφνώνα του Δήμου Ξάνθης (Νηπιαγωγείο Δαφνώνα), λόγω αδυναμίας πρόσβασης στο σχολείο λόγω χιονόπτωσης,
δ) του Δήμου Αβδήρων (Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Φίλιων και Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Σελέρου, λόγω παγετού στις αυλές, Δημοτικό Σχολείο Αβδήρων και Νηπιαγωγείο Αβδήρων, Δημοτικό Σχολείο Πολυσίοτου, Νηπιαγωγείο Σουνίου, του Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Σουνίου και Νηπιαγωγείο Σελέρου, λόγω προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση από τη διακοπή ρεύματος) και
ε) του Δήμου Τοπείρου (Τμήμα που λειτουργεί στο Δημοτικό Σχολείο Μέλισσας (διεδρικό με βάση την Εξοχή), λόγω προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση από τη διακοπή ρεύματος).

Β) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης α) του Δήμου Μύκης (Γυμνάσιο Γλαύκης, ΕΠΑΛ Γλαύκης, Λύκειο Γλαύκης, Γυμνάσιο Εχίνου, Γυμνάσιο Θερμών, Γυμνάσιο Σμίνθης) λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και της ολισθηρότητας των δρόμων λόγω παγετού κατά τις πρωινές ώρες και αδυναμίας πρόσβασης στα σχολεία, και β) του Δήμου Αβδήρων ( Γυμνάσιο Αβδήρων, Γενικό Λύκειο Αβδήρων λόγω προβλημάτων στη θέρμανση από βλάβη και διακοπή λειτουργίας του καυστήρα και Γυμνάσιο Πολυσίτου λόγω κακοκαιρίας.)


Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Ο    Δ ή μ α ρ χ ο ς    Δ ι δ υ μ ο τ ε ί χ ο υ

Έχοντας υπόψη:

1)- Τις διατάξεις του άρθρου 94 παράγρ. 4 περίπτ. 27 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης»

2)- Τις διατάξεις του Ν. 3013/2002 (ΦΕΚ 102/τεύχος Α΄/01-05-2002) «Αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας και λοιπές διατάξεις»

3)- Το Τοπικό Σχέδιο «Ξενοκράτης-Χιονοπτώσεις-Παγετός»

2)- Τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Διδυμοτείχου


Α π ο φ α σ ί ζ ε ι

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονοπτώσεις) και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην διοικητική περιφέρεια του Καλλικρατικού Δήμου Διδυμοτείχου, σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 δεν θα λειτουργήσουν οι Σχολικές Μονάδες της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης, της Δημοτικής Ενότητας Μεταξάδων. Συγκεκριμένα δεν θα λειτουργήσουν το Γυμνάσιο και Λύκειο των Μεταξάδων και τα Δημοτικά Σχολεία , Νηπιαγωγεία Μεταξάδων, Δόξας, Ασπρονερίου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
ΠΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

.