Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Στις 3.30μμ ο μεγάλος τελικός του Μπανιώτη στο Παγκόσμιο Κλειστού

Προκρίθηκε χθες από τον προκριματικό και μετέχει στην τελική δεκάδα, όπου θα έχει ως αντίπαλο άλλον έναν Έλληνα: τον Δημήτρη Χονδροκούκη        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Στον τελικό μιας ακόμα μεγάλης διοργάνωσης κλειστού στίβου προκρίθηκε ο κομοτηναίος άλτης του ύψους Κώστας Μπανιώτης. Μάλιστα, δεδομένης και της επιτυχίας του Δημήτρη Χονδροκούκη να περάσει και αυτός στον τελικό, η επιτυχία αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τον ελληνικό κλασσικό αθλητισμό, αφού στον μεγάλο τελικό της Κυριακής θα μετάσχουν και οι δύο έλληνες.
Τόσο ο Χονδροκούκης όσο και ο Μπανιώτης χρειάστηκαν άλματα στα 2.29μ για να προκριθούν. Ενώ όμως για τον πρώτο είχε φανεί από νωρίς ότι θα προκριθεί αφού είχε περάσει όλα τα ύψη αλάνθαστος, ο Μπανιώτης μας... καρδιοχτύπησε – και εμάς, και τους συγγενείς του και τους λοιπούς φίλους από την Κομοτηνή που έδωσαν «βροντερό παρών» στην εξέδρα, πρωτίστως όμως τον ίδιο του τον εαυτό.
Πρώτος αγωνίζονταν ο θρακιώτης, που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 2.18μ. και αμέσως μετά ακολούθησε ο Δημήτρης Χονδροκούκης. Αμέσως μετά είχαμε επιτυχημένες προσπάθειες και των δύο στα 2.22μ, όμως στο συγκεκριμένο ύψος ο Μπανιώτης χρειάστηκε να δοκιμάσει δύο φορές. Και οι δύο είχαν έγκυρα άλματα στα 2.26μ.

Όσο για τα 2.29μ; Ο Μπανιώτης δεν τα κατάφερε με την πρώτη ενώ ο Χονδροκούκης πέρασε άνετα. Λίγο αργότερα ο Μπανιώτης έκανε άκυρη και στην δεύτερή του προσπάθεια. Όταν ήρθε η ώρα να δοκιμάσει για τρίτη και τελευταία φορά, ήξερε ότι ήδη οκτώ αθλητές είχαν περάσει το συγκεκριμένο ύψος. Αυτό σήμαινε αυτόματο αποκλεισμό αν αποτύγχανε. Όλα ή τίποτα. Και σε αυτό το σημείο, στο οποίο κρίνονται οι μεγάλοι αθλητές, ο Μπανιώτης πέταξε ψηλά. Έκανε ένα αλάνθαστο άλμα, δεν άγγιξε καν τον πήχη αλλά πέρασε ίσως και πέντε πόντους ψηλότερα και πανηγύρισε έξαλλα μαζί με την «ελληνική» κερκίδα, που τον στήριζε στις προσπάθειές του.

Αυτό τόνισε άλλωστε και ο Κώστας, αμέσως μετά, μιλώντας στην μεικτή ζώνη με το «thrakisport.gr» και τους (λίγους) υπόλοιπους απεσταλμένους που υπάρχουν εδώ στην Πόλη από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Του άρεσε ιδιαίτερα η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι «θρακιώτες» οπαδοί, αλλά και το γεγονός ότι οι διοργανωτές φρόντιζαν πριν από κάθε άλμα να τον ενθαρρύνουν να βρει τα βήματα και τον ρυθμό του, βάζοντας... συρτάκι να ακούγεται από τα μεγάφωνα.

«Το ταρτάν είναι πολύ σκληρό, για αυτό και πήγαινα εξαιρετικά αργά και επιφυλακτικά στα πρώτα άλματα. Είναι δύσκολο για όλους τους αθλητές. Σημασία έχει ότι περάσαμε στον τελικό. Και έχει μεγάλη σημασία ότι μετέχουμε δύο έλληνες σε αυτόν, δύο έλληνες στην καλύτερη δεκάδα του κόσμου. Είναι καλό να έχεις συμπατριώτη σου μέσα στον αγώνα. Για τον τελικό όλα είναι ανοιχτά. Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας και ελπίζουμε σε ό,τι καλύτερο», σχολίασε ο «Μπάνι» συνομιλώντας με το «thrakisport».

Όσο για το τι σκέφτονταν στο τελευταία άλμα; «Να περάσω, να περάσω, να περάσω!», απαντά χαριτολογώντας. Ήξερε ότι πιθανή αποτυχία σε αυτό θα σήμαινε τον αποκλεισμό του. Αυτό που δεν ήξερε είναι ότι με το άλμα του ολοκληρώθηκε και ο προκριματικός! Επιτυγχάνοντας στα 2.29μ με την τρίτη προσπάθεια, γίνονταν ο δέκατος που πέρναγε το ύψος. Στους τελικούς του κλειστού στίβου μετέχουν οκτώ συνήθως άτομα. Όμως η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε, προκειμένου να μην ταλαιπωρήσει και άλλο τους αθλητές ενόψει του τελικού της Κυριακής αλλά και δεδομένου ότι είχαν ολοκληρωθεί όλα τα άλλα αγωνίσματα του πρωινού προγράμματος, να διατάξει το τέλος του αγώνα αποφασίζοντας ο τελικός να διεξαχθεί με δέκα αθλητές.

Ο μεγάλος τελικός του ύψους θα ξεκινήσει στις 3.30μμ της Κυριακής και θα τον παρακολουθήσουν από κοντά περισσότεροι από 200 έλληνες φίλοι του στίβου, οι περισσότεροι θρακιώτες μέλη της Ολυμπιάδας Κομοτηνής και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης αλλά και του ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Κώστας Μπανιώτης θα έχει την πιο πολυπληθή κερκίδα στους μέχρι σήμερα αγώνες του. Και όλοι ελπίζουμε να φέρει γούρι και σε αυτόν και στην Ελλάδα γενικότερα...


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/