Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Αυτή τη στιγμή: Ο Ευ. Βενιζέλος μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Δεν έγιναν δεκτές από την Επιτροπή του Καταστατικού οι (αυτο)προτάσεις των Χρήστου Παπουτσή και Στέφανου Τζουμάκα

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ανακηρύχθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου δεν έκαναν δεκτές τις υποψηφιότητες του Χρήστου Παπουτσή και του Στέφανου Τζουμάκα, κρίνοντας πως δεν ήταν σύμφωνες με το καταστατικό.

Ο κ. Βενιζέλος είχε καταθέσει το μεσημέρι την υποψηφιότητά του με 190 υπογραφές (189 και τη δική του), ο κ. Παπουτσής είχε καταθέσει την υποψηφιότητά του μόνο με τη δική του υπογραφή, ενώ ο Στέφανος Τζουμάκας κατέθεσε εκπρόθεσμη πρόταση επίσης χωρίς άλλες υπογραφές.

Ο κ. Παπουτσής είχε δηλώσει ότι οι υποψηφιότητες δεν πρέπει να συνδέονται με υπογραφές, ενώ ο κ. Βενιζέλος επέμενε να τηρηθεί το καταστατικό, δηλαδή υποψήφιος να είναι όποιος συγκεντρώνει το ένα τέταρτο των υπογραφών.

Η διαδικασία της συλλογής υπογραφών αμφισβητήθηκε ως η αυθεντική ερμηνεία του Καταστατικού, μιας και δεν είχε εκδοθεί ο προβλεπόμενος ερμηνευτικός κανονισμός και κατατέθηκαν προτάσεις να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία. Το προεδρείο της συνεδρίασης έθεσε σε ψηφοφορία τις υποψηφιότητες των κ.κ. Παπουτσή και Τζουμάκα, ωστόσο καμία δεν συγκέντρωσε 94 ψήφους, σύμφωνα με την ερμηνεία του άρθρου 41 του Καταστατικού, όπως την διατύπωσε η ΕΚΑΠ.

.