Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Αποκάλυψη: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι της ΝΔ σε όλη τη Θράκη

Συνολικά σχεδόν 30 άτομα κατέθεσαν υποψηφιότητα στους τρεις νομούς Εβρου, Ροδόπης και Ξάνθης, μέχρι χθες βράδυ, οπότε και εξέπνευσε η σχετική προθεσμία της Συγγρού
      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η προθεσμία που είχε δώσει η Λεωφόρος Συγγρού για να καταθέσουν όσοι επιθυμούν υποψηφιότητα για να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Αν και δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, δώδεκα άτομα φέρονται να διεκδικούν τις έξι θέσεις στο νομό Έβρου, ενώ μόλις επτά ονόματα ακούγονται για τις πέντε θέσεις του ψηφοδελτίου στη Ροδόπη και δέκα για τις επίσης πέντε αυτού στην Ξάνθη.

Πιο συγκεκριμένα, στην ΝΟΔΕ Ξάνθης φέρονται να κατέθεσαν τις υποψηφιότητές τους μαζί με το απαραίτητο «χαράτσι» των 300 ευρώ που απαίτησε ο Αντώνης Σαμαράς από όλους τους φιλόδοξους υποψηφίους, οι γνωστοί πολιτευτές Κώστας Ζαγναφέρης και Γεωργία Ανδρέου. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, θέση στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο διεκδικούν ο επιχειρηματίας Σάκης Κριτσίνης και ο οικονομολόγος Κώστας Τριανταφυλλίδης. Έκπληξη προκάλεσε η μη κατάθεση υποψηφιότητας από τον πρώην βουλευτή και καθηγητή του ΔΠΘ Φίλιππο Τσαλίδη, εκτιμάται όμως ότι στην περίπτωσή του δεν αποκλείεται να έχει συμβεί αυτό στα γραφεία της ΝΔ στην Αθήνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα επιδιώξει κάθοδο στην Θράκη. Φήμες αναφέρουν ότι στην Αθήνα κατατέθηκε και η υποψηφιότητα της Πελαγίας Βώβου. Από το χώρο της μειονότητας, την φιλοδοξία τους να κατέβουν υποψήφιοι με το κόμμα της ΝΔ φέρονται να κατέθεσαν ο δικηγόρος Αδνάν Πετσενίκ από τον Ορεινό Όγκο και ίσως του Μπαντάκ Σιαμπάν από τα Κιμμέρια. Πάντως, τίποτα σε σχέση με τα ονόματα που θα επιλεγούν δεν έχει ξεκαθαρίσει, ούτε καν αν στο ψηφοδέλτιο θα περιληφθούν τελικά ένας ή δύο μουσουλμάνοι. Μόνη δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή του πρώην υπουργού Αλέκου Κοντού, ο οποίος ως εν ενεργεία βουλευτής συμμετέχει αυτοδίκαια χωρίς να χρειαστεί να περάσει από την διαδικασία της κατάθεσης υποψηφιότητας (και του παραβόλου των 300 ευρώ).

Ανάλογα ισχύουν και για την περίπτωση του Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Ροδόπη. Ο πρώην υπουργός και νυν γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ αποτελεί τη μόνη δεδομένη σταθερά για το γαλάζιο ψηφοδέλτιο του κόμματος στο νομό, καθώς οι φήμες για ενδεχόμενη μετακίνησή του σε Αττική ή Θεσσαλονίκη δεν ευσταθούν. Την υποψηφιότητά του στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ροδόπης κατέθεσε και ο Κυριάκος Μπαμπασίδης, που άλλωστε παραιτήθηκε από την θέση που είχε στον κομματικό μηχανισμό της Συγγρού. Η γιατρός Βούλα Ελευθεριάδου, που εδώ και καιρό έχει υποβάλλει αίτηση, αποτελεί τη μόνη γυναίκα στη Ροδόπη που σύμφωνα με τις πληροφορίες έκανε κάτι τέτοιο. Πληροφορίες του «thrakinews.gr» αναφέρουν ότι υποψηφιότητα κατέθεσαν ακόμα ο εκπαιδευτικός Αλέξανδρος Καζαντζής και ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Παναγιώτης Τσίτσιος. Αναφορικά με την μειονότητα, ακούστηκε ότι εκδήλωσαν ενδιαφέρον οι Αχμέτ Ιδρύς και Ιλχάν Ιμάμογλου, ωστόσο τις τελευταίες ώρες υπάρχουν φήμες και για επιστροφή του πρώην βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ που φαίνεται να χωρίζει τους δρόμους του με το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη αλλά έχει το αγκάθι των σκληρών θέσεων που είχε εκφράσει κατά του Αντώνη Σαμαρά παραιτούμενος από τη ΝΔ μετά τις εσωκομματικές εκλογές του 2009.

Στον Έβρο, δώδεκα συνολικά άτομα φέρονται να έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τις έξι θέσεις του ψηφοδελτίου. Πρώτος και καλύτερος έσπευσε να κάνει την σχετική αίτηση ο πρώην βουλευτής Άκης Γεροντόπουλος, που αποτελεί από χρόνια στενό συνεργάτη του προέδρου Αντώνη Σαμαρά, ενώ από κοντά ακολούθησε και ο επίσης πρώην βουλευτής Σταύρος Κελέτσης. Αίσθηση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι συνολικά τέσσερις γυναίκες φέρονται να εξέφρασαν και επισήμως την πρόθεσή τους να εκτεθούν ως υποψήφιες σε αυτές τις εκλογές: η πρώην διευθύντρια του ΙΕΚ Ελένη Δημούδη, η Παγώνα Καράκη από το Σουφλί, η Φανή Μπαχαρίδου από τον Βόρειο Έβρο και η νεαρή δικηγόρος Χριστίνα Καπετανίδου από το Διδυμότειχο. Αντιθέτως, δεν εξέφρασε πρόθεση να πολιτευτεί σε αυτές τις εκλογές η πρώην δήμαρχος Σουφλίου Σούλα Κακαλή, αν και κατέχει θέση στην Πολιτική Γραμματεία της ΝΔ. Αντιθέτως, ένας άλλος πρώην δήμαρχος, ο Χρήστος Τοκαμάνης του Διδυμότειχο κατέθεσε κανονικά υποψηφιότητα στα γραφεία της ΝΟΔΕ Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, όπως επίσης και ο Σταύρος Καβαρατζής (γιος του παλιού βουλευτή), ο ιδιωτικός εκπαιδευτικός Βαγγέλης Ρούφος και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ο Νίκος Νικολαΐδης από το Διδυμότειχο.

Κάποιοι αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να έχει καταθέσει υποψηφιότητα για τον Έβρο στα κεντρικά στην Αθήνα και ο πρώην αντιδήμαρχος της πρωτεύουσας και νυν δημοτικός σύμβουλος Νίκος Βαφειάδης, εφοριακός στο επάγγελμα, που έχει καταγωγή από τη Νέα Βύσσα. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ερωτηματικό αποτελεί η περίπτωση του νυν βουλευτή Αλέκου Δερμεντζόπουλου, που τυπικά για την ώρα παραμένει ανεξάρτητος. Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε η ΝΔ, από την διαδικασία κατάθεσης υποψηφιότητας απαλλάσσονται αυτοδικαίως οι νυν βουλευτές του κόμματος. Δεδομένου ότι ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως από την Συγγρού η επιστροφή του, θα έπρεπε να εμπλακεί στην διαδικασία, ωστόσο όλα δείχνουν ότι υποψηφιότητα δεν κατέθεσε ως το βράδυ της Πέμπτης, θεωρώντας προφανώς ότι αυτοδικαίως θα έχει μια θέση στο ψηφοδέλτιο μετά και την θεαματική στροφή που έκανε με την υπερψήφιση των εφαρμοστικών νόμων του Μνημονίου.

Σε κάθε περίπτωση, όλα τα ονόματα που προαναφέρθηκαν προέρχονται από δημοσιογραφικές πληροφορίες και ρεπορτάζ ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όπως προαναφέραμε, κάποιοι μπορεί να έχουν υποβάλλει αίτηση και απευθείας στα κεντρικά γραφεία της Αθήνας. Από την Συγγρού αλλά και τις τοπικές ΝΟΔΕ της Θράκης τηρούν σιγήν ιχθύος για τα ονόματα. Μάλιστα, η εντολή ήλθε... άνωθεν και οι κατά τόπους πρόεδροι των ΝΟΔΕ, την τηρούν κατά γράμμα. Το πλέον σίγουρο είναι ότι οι υποψηφιότητες αυτές δεν είναι προφανώς δεσμευτικές για το κόμμα και τις τελικές αποφάσεις για την σύνθεση των ψηφοδελτίων, θα τις πάρει προσωπικά ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Μάλιστα, έχει συστήσει ολόκληρο επιτελείο για να ξεσκονίσει κάθε υποψηφιότητα χωριστά, επικεφαλής του οποίου μάλιστα έχει τοποθετηθεί ο στενός του συνεργάτης και πρώην περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος έχοντας άριστη γνώση της περιοχής και των ιδιαιτεροτήτων της, θα κάνει και τις σχετικές εισηγήσεις στον πρόεδρο του κόμματος...

 
Πηγή:  http://www.thrakinews.gr/