Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ενημερωτική ημερίδα της HelMSIC για τις ιατρικές ειδικότητες στο εξωτερικό

Πραγματοποιήθηκε
με επιτυχία από την
Τοπική Επιτροπή
Αλεξανδρούπολης

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων και Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (HelMSIC) – Τοπική Επιτροπή Αλεξανδρούπολης διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα "Ιατρικές Ειδικότητες στο Εξωτερικό". Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των φοιτητών Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για τις προοπτικές λήψης ιατρικής ειδικότητας στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις χώρες Γερμανία, Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία...

Παράλληλα, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της HelMSIC, Residency Database Project, το οποίο αποτελεί μία διεθνή προσπάθεια για βοήθεια όλων των φοιτητών ιατρικής και νέων ιατρών να λάβουν τις κατάλληλες αποφάσεις για την απόκτηση της ειδικότητας. Στην ιστοσελίδα του προγράμματος, περιέχονται πληροφορίες για τις ιατρικές ειδικότητες στις διάφορες χώρες του κόσμου, τη διαδικασία λήψης τους, καθώς και άλλα χρήσιμα στοιχεία. Με τον τρόπο αυτό η HelMSIC ευελπιστεί να βοηθήσει όλους τους νέους ιατρούς ή φοιτητές ιατρικής που επιθυμούν να ειδικευτούν σε μια χώρα διαφορετική από αυτή που κατάγονται, ενώ αποτελεί και μέσο σύγκρισης των συστημάτων και συνθηκών λήψης ειδικότητας σε διάφορες χώρες.

Η HelMSIC θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική Δ.Π.Θ. και προσωπικά τον Καθηγητή Καρδιολογίας, κ. Σταύρο Κωνσταντινίδη, για τη σημαντική συμβολή του στη διοργάνωση αυτής της ημερίδας. Επίσης, να ευχαριστήσει τους ομιλητές κ. Alexander Roggenkamp (DAAD), κ. Δημήτριο Ντούτη (Fulbright Foundation), κ. Κωστή Γεωργίου (British Council) και κα. Ilham Belhabib (Γαλλικό Ινστιτούτο) για τις χρήσιμες πληροφορίες που έδωσαν στο κοινό, καθώς και όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.