Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Σήμερα συζητείται στην Βουλή το επεισόδιο στην Ζουράφα

Η Ελένη Τσιαούση κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα αλλά και για το λιμενικό σκάφος της Αλεξανδρούπολης
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Την Παρασκευή στις 9.30 το πρωί θα συζητηθεί στη Βουλή το επεισόδιο που έγινε την προηγούμενη Πέμπτη στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Ζουράφας, μετά από Επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε, η βουλευτής Έβρου Ελένη Τσιαούση. Το γεγονός ότι η συζήτηση γίνεται μέσα σε ελάχιστες ημέρες δείχνει ότι τα αρμόδια Υπουργεία βρήκαν λύσεις για τα προβλήματα που αναδείχθηκαν στην δημοσιοποίηση του γεγονότος.Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις που θα δωθούν. Η Επίκαιρη ερώτηση της κ. Τσιαούση αναφέρει τα εξής:


Θέμα: «Ελλιπή τα μέσα και εξοπλισμός του Λιμενικού Σώματος στο Θρακικό Πέλαγος απέναντι στις συνεχείς και προκλητικές παραβιάσεις των χωρικών υδάτων μας»

Κύριοι Υπουργοί,

Ένα ακόμη θερμό επεισόδιο διαδραματίστηκε στο Θρακικό Πέλαγος και πιο συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Ζουράφας την Πέμπτη 08/03/2012 το μεσημέρι, με το Λιμενικό Σώμα (με ένα μόνο σκάφος καθώς το δεύτερο από το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης βρίσκεται ακόμη ακινητοποιημένο από το 2010) της περιοχής να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ελέγχου και προάσπισης των Ελληνικών χωρικών υδάτων.

Δυστυχώς οι παραβιάσεις των χωρικών υδάτων από τους Τούρκους στη συγκεκριμένη περιοχή πραγματοποιούνται πλέον με πολύ συχνό ρυθμό και καθημερινά οι ψαράδες της περιοχής είναι τα θύματα καθώς ο ελλιπής εξοπλισμός και τα μέσα του Λιμενικού Σώματος δεν αρκούν για να διασφαλίσουν την αλιευτική τους δραστηριότητα. Ενώ τον τελευταίο καιρό οι ίδιοι οι αλιείς έχουν αναλάβει και το ρόλο του φύλακα της περιοχής αποτρέποντας στο βαθμό που μπορούν της Τουρκικές παραβιάσεις.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι μια σειρά από πραγματικά γεγονότα και συμβάντα έχουν προκαλέσει ανησυχία τόσο στους ψαράδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή όσο και στην τοπική κοινωνία , που αισθάνεται ανυπεράσπιστη σε μια ακριτική περιοχή.

Κατόπιν τούτων

ΕΡΩΤΑΣΘΕ:

-Ποίοι είναι οι λόγοι που το περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης βρίσκεται ακόμη ακινητοποιημένο από τον Δεκέμβριο του 2010 στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης λόγω βλάβης και δεν εγκρίνεται η δαπάνη ύψους 7 χιλιάδων ευρώ για την επισκευή του; Και γιατί το Λιμενικό Σώμα σε μια τόσο σημαντική περιοχή όπου πραγματοποιούνται συνεχώς προκλητικές παραβιάσεις των Ελληνικών χωρικών υδάτων συνεχίζει να περιπολεί με ελλειπή εξοπλισμό και μέσα;

-Σκοπεύεται να ενισχύσετε με τον ανάλογο εξοπλισμό το Λιμενικό Σώμα της περιοχής;

 
Πηγή:  http://www.faros24.gr/