Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Επίσκεψη Πεταλωτή στο ΚΕΘΕΑ

Ο βουλευτής Ροδόπης πήγε εκεί με την ιδιότητά τους ως υφυπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
          ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ
      ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ;

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Βουλευτής N. Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012 επισκέφθηκε το θεραπευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αρχικά, ξεναγήθηκε στον χώρο του κέντρου όπου υλοποιούνται τα προγράμματα απεξάρτησης με συμβουλευτική και θεραπεία ενώ στη συνέχεια, με το Δ.Σ. και τους εργαζομένους του ΚΕΘΕΑ, εξετάστηκαν ενδελεχώς τα ζητήματα που απασχολούν συνολικά την απεξάρτηση από τις ναρκωτικές ουσίες στη χώρα μας.

Ακολούθως, ο Υφυπουργός συμμετείχε σε συζήτηση με τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας. Τον ενημέρωσαν για τα προβλήματά τους, τη δράση τους, το πρόγραμμα που συμμετέχουν και τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται για την επανένταξη τους, θεραπευμένων πλέον, στην κοινωνία. Ο Υφυπουργός τους ενημέρωσε για τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τα ναρκωτικά, το νέο Ποινικό Κώδικα και το νέο Σωφρονιστικό Κώδικα. Συμφώνησαν ότι το θέμα των ναρκωτικών αφορά όλη την κοινωνία, και το σημαντικό έργο του ΚΕΘΕΑ οφείλουμε να το καταστήσουμε πιο γνωστό και ελκυστικό.

Τέλος αποφασίστηκε, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, να πραγματοποιηθεί επίσκεψη από διακομματική επιτροπή στο ΚΕΘΕΑ για να ενημερωθούν οι βουλευτές για όλα τα παραπάνω θέματα, ως στοιχείο της καλής νομοθέτησης.