Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής στην... Αγιά-Σοφιά

Οι φοιτητές της ειδικότητας του στίβου πήγαν στην Πόλη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού, αλλά δεν έχασαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και τα μνημεία της Ορθοδοξίας

          ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Σε έναν από τους ιερότερους και ιστορικότερους χώρους της Ορθοδοξίας, τον ναό της Αγίας Σοφίας, είχε την ευκαιρία να βρεθεί το πρωί του Σαββάτου η αποστολή του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Συνολικά 65 άτομα ξεκίνησαν την Πέμπτη από την πρωτεύουσα της Θράκης και παρακολούθησαν την Παρασκευή πρωί και βράδυ τους αγώνες της πρώτης ημέρας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου.

Το πρωί του Σαββάτου ωστόσο, αποφάσισαν να κάνουν μια μικρή ξενάγηση στην Κωνσταντινούπολη, παρόλο που στο πρωινό αγωνιστικό πρόγραμμα υπήρχε ο προκριματικός του Κώστα Δουβαλίδη, του Δημήτρη Χονδροκούκη και κυρίως του «δικού μας» Κώστα Μπανιώτη, με τον οποίο πολλά από τα μέλη της αποστολής διατηρούν και προσωπική φιλική σχέση.

Στην αποστολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στην οποία επικεφαλής είναι ο αναπληρωτής καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής Θεόφιλος Πυλιανίδης, μετέχουν οι φοιτητές που έχουν σαν ειδικότητα τον Στίβο καθώς και όσοι τον έχουν επιλέξει ως μάθημα για τα επόμενα εξάμηνα. Επίσης, στην αποστολή μετέχουν φυσικά (πέρα από τους φοιτητές) και οι συνοδοί καθηγητές.

Όλοι μαζί αναχώρησαν από τις 8.30 το πρωί για την Αγία Σοφία, όπου και παρέμειναν για περίπου δύο ώρες και ξεναγήθηκαν στον χώρο. Ακολούθως πήγαν με τα δύο ειδικά ναυλωμένα λεωφορεία από την Κομοτηνή στην Μεγάλη του Γένους Σχολή, την οποία όμως είδαν μόνο απέξω καθότι τα Σάββατα τυγχάνει κλειστή, ενώ από εκεί κατηφόρησαν για το Πατριαρχείο, όπου έγιναν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο (την συνάντηση με τον οποίο θα καλύψουμε όμως σε ξεχωριστό θέμα).
Μετά από όλα αυτά, νωρίς το μεσημέρι, αναχώρησαν για τις υπαίθριες και σκεπαστές αγορές, προκειμένου να κάνουν ψώνια και το απαραίτητο παζάρι. Άλλωστε δεν θα ξαναέχουν την ευκαιρία για κάτι τέτοιο. Το απογευματινό πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει παρακολούθηση των τελικών της δεύτερης ημέρας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου και την Κυριακή προγραμματίζεται η αναχώρηση από το γήπεδο, αμέσως μετά τους αγώνες της τρίτης και τελευταίας ημέρας της διοργάνωσης, ώστε περίπου τα μεσάνυχτα να έχουν επιστρέψει πίσω στην Θράκη...


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/