Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Η νέα πρόξενος της Ελλάδας στην Αδριανούπολη σπούδασε στην Κομοτηνή, όπου διατηρεί δεσμούς

«Μ΄ενδιαφέρει η τουριστική προβολή της Θράκης στα ΜΜΕ της περιοχής ευθύνης μου στην Τουρκία», λέει η ελληνίδα πρόξενος Αδριανούπολης Κατερίνα Βαρβαρήγου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Η πρόξενος Ελλάδας στην Αδριανούπολη Κατερίνα Βαρβαρήγου θέτει ως προτεραιότητα την προώθηση της τουριστικής προβολής της περιοχής Αν. Μακεδονίας Θράκης στην περιοχή ευθύνης της στην τουρκική Ανατολική Θράκη. Μας μιλά με ενθουσιασμό για την αποστολή των γυναικών που συνοδεύει λέγοντας ότι είναι 20 γυναίκες διακεκριμένες μητέρες, σύζυγοι, επιχειρηματίες, επιστήμονες, γιατροί που ήρθαν σε πρώτη φάση να γνωρίσουν την Αλεξανδρούπολη και να ξεκινήσουν τις πρώτες επαφές.


«Στόχος ήταν αυτό το ταξίδι να αποτελέσει την αφορμή για να γνωριστούν μεταξύ τους οι γυναίκες και να δοθεί το ερέθισμα για να έρθουν και να ξαναέρθουν στην περιοχή..

Στην Τουρκία γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας;

-Βεβαίως γιορτάζεται και ο δήμος έχει ξεκινήσει και κάνει διάφορες εκδηλώσεις σήμερα στον κεντρικό τους δρόμο, που είναι ένας πεζόδρομος, Kυρίως γιορταζόταν παλιά στις χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης, αλλά τώρα έχει εξαπλωθεί και γιορτάζεται και στην Τουρκία.

Βλέπουμε γυναίκες μοντέρνες, μορφωμένες, δεν είναι το προφίλ που μπορεί να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας.

-Καμία σχέση και εγώ εξεπλάγην, είμαι τέσσερις μήνες εκεί και εντυπωσιάστηκα από την ποιότητα των γυναικών και από το πόσο δυτικότροπες είναι, ειδικά σ’ αυτό το νομό.

Με την Θράκη έχετε δεσμούς, είναι τα αξέχαστα φοιτητικά χρόνια;

-Όντως, έχω σπουδάσει στην Κομοτηνή, βέβαια από τότε δεν έχω έρθει αλλά τώρα που είμαι εδώ δίπλα σκοπεύω να επισκέπτομαι συχνότερα όλη τη περιοχή».

Συνάντηση με γυναίκες με πρόσκληση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Έβρου στην Αλεξανδρούπολη χθες παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Γυναίκες δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, καθηγήτριες πανεπιστημίου, οι σύζυγοι όλων των αρχών της Αδριανούπολης, όπως και του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του προέδρου του Εμπορικού Χρηματιστηρίου, η διευθύντρια της Yapi credit, η σύζυγος του προέδρου των φαρμακοποιών Αδριανούπολης κι άλλων μαζικών φορέων συνοδεύοντας την Ελληνίδα πρόξενο Κατερίνα Βαρβαρήγου που ανέλαβε καθήκοντα πριν 4 μήνες βρέθηκαν χθες στην Αλεξανδρούπολη.

Αφορμή ο γιορτασμός της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, που συνδυάστηκε με την πρόσκληση αυτή από τον σύνδεσμο Βιομηχάνων Βιοτεχνών Έβρου όπου οι σύζυγοι του προεδρείου του με τις κυρίες Άννα Γιορδαμλή, Πωλίνα Μέντη αποδείχθηκαν άψογες ως οικοδέσποινες, στην παραλιακή ταβέρνα Αη Γιώργης της Μάκρης όπου υπήρχε ειδική προετοιμασία. Με θέα στο Θρακικό πέλαγος προσέφερε ότι καλύτερο σε ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, όπως ψητά λαχανικά, ψάρια, σαλάτες, μυδοπίλαφο και σαγανάκια, ενώ συνοδεία κρασιού και με πολύ καλό φιλικό κλίμα που αποτυπώνονταν στα πρόσωπα των φιλοξενουμένων η συνάντηση κύλησε με τις καλύτερες προδιαγραφές.

Η Ελληνίδα πρόξενος στην Αδριανούπολη Κατερίνα Βαρβαρήγου, που υπηρετεί τους τελευταίους 4 μήνες μετά από ευδόκιμη θητεία στο Βέλγιο, την Αθήνα και την Φινλανδία, αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ των γυναικών σε πολλούς τομείς.

«Ο Χρόνος» παρακολούθησε από κοντά, κατέγραψε και φωτογράφησε την συνάντηση που ήταν πολύ υψηλού επιπέδου και μέσα σε κλίμα που απέδειξε ότι οι γυναίκες μπορούν να κάνουν πολλά και να τα βρουν ακόμη και σε θέματα που οι πολιτικοί ίσως …σκοντάφτουν.

Με δύο κασετίνες όπου υπήρχαν φτιαγμένες από ζαχαρωτά οι σημαίες των δύο χωρών Ελλάδας και Τουρκίας φωτογραφήθηκαν η Πωλίνα Μεντή και η Nurhan Okyay πρόεδρος του National Council oφ Turkish Women ανταλλάσσοντας συμβολικά δώρα και εδραιώνοντας την θέλησή τους να επαυξήσουν επαφές κι επικοινωνία πάνω στα σύγχρονα ζητήματα των γυναικών.

 
Πηγή: http://www.xronos.gr/