Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

300 μαθητές αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης στην Ξάνθη!

Άμεση κινητοποίηση από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Σωματείο Αρτοποιών με την δωρεάν διάθεση πρωινού σε όσους μαθητές το έχουν ανάγκη


     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Τις τραγικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της κοινωνικής εξαθλίωσης βιώνει καθημερινά και η πόλη της Ξάνθης, με 300 περίπου μαθητές, που φοιτούν στις σχολικές μονάδες του Νομού, να αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης.
Τόσο η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και το Σωματείο Αρτοποιών, σε συνεργασία με άλλους κοινωνικούς φορείς της Ξάνθης, κινητοποιήθηκαν άμεσα και αφού ολοκληρώθηκε μια πρώτη καταγραφή των μαθητών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης το Σωματείο Αρτοποιών προχώρησε, εδώ και έναν περίπου μήνα, στη δωρεάν διάθεση πρωινού σε όσους μαθητές το έχουν ανάγκη.
«Το Σωματείο Αρτοποιών πριν από έναν μήνα αποφάσισε να δίνει ένα πρόγευμα σε όλα τα παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν έστω και ένα κουλουράκι από τα κυλικεία του σχολείου» εξηγεί στο ThrakiToday.com ο πρόεδρος των αρτοποιών Ξάνθης κος Παναγιώτης Αμπεριάδης, συμπληρώνοντας πως «εάν συνεχιστεί αυτή η οικονομική κατάσταση, θα συνεχίσουμε τη δράση μας αυτή και την επόμενη χρονιά».
Καθημερινά τα πρατήρια του νομού που βρίσκονται κοντά σε σχολικές μονάδες διαθέτουν δωρεάν πρόγευμα στους μαθητές που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα με τον κ Αμπεριάδη να τονίζει πως «όσα παιδιά μας πούνε ότι έχουν πρόβλημα εμείς πάμε και τα βοηθούμε».
Η πράξη αυτή των αρτοποιών του Νομού δείχνει το μέγεθος της κοινωνικής συνοχής, σύμφωνα με τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κο Σάββα Μελισσόπουλο, ο οποίος αναφέρει πως «από την αρχή της χρονιάς προσπαθήσαμε να δούμε ποια είναι τα προβλήματα σίτισης των μαθητών, και προς αυτή την κατεύθυνση κάναμε μια καταγραφή αυτών. Ο κοινωνικός ιστός διατηρείται σταθερός και στις μικρές κοινωνίες λειτουργεί και αυτό αποδεικνύεται και στην πράξη στην πόλη μας».

Παράλληλα, όπως κάνει γνωστό ο ίδιος, εξετάζεται το ενδεχόμενο η βοήθεια να επεκταθεί και εντός των οικογενειών των παιδιών αυτών, εφόσον η οικονομική τους κατάσταση δεν βελτιωθεί.