Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Μόνο στο ThrakiLive: τι δείχνουν οι μετρήσεις στην Θράκη

Ψάξαμε, είδαμε και μπορούμε τώρα να σας αποκαλύψουμε όλα όσα σας κρύβουν για το που πάει το πράγμα με τις εκλογές πανελλαδικά αλλά και τοπικά


     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Λοιπόν, επειδή υπάρχει και ο συγκεκριμένος νόμος, όσο μπορούμε χωρίς να σας αναφέρουμε ποσοστά και λοιπές λεπτομέρειες (που ξέρουμε) έχουμε και λέμε:

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν είσοδο οκτώ το πολύ κομμάτων στην Βουλή και όχι δέκα. Τέσσερα βρίσκονται στο όριο. Μην σας κάνει εντύπωση αν ένα από αυτά που φαινόντουσαν χαμένα θα μπει και ένα που... πέταγε, πληγωθεί πάρα πολύ.

Όλες οι δημοσκοπήσεις σε τοπικό επίπεδο έχουν πολλά ερωτηματικά για την στάση της μειονότητας.  Εταιρεία έβαλε τουρκόφωνο από την Αθήνα να παίρνει τηλέφωνα και να ρωτά και πάλι δεν έβγαλε άκρη για το τι θα ψηφίσει σε αυτές τις εκλογές και πως θα κατευθυνθεί η ψήφος της.

Ο κόσμος δείχνει να έχει εκνευρισμό με τα μεγάλα κόμματα. Λογικά οι δύο νομοί της Θράκης θα βαφτούν γαλάζιοι και ο ένας πράσινος. Αλλά με τα ιστορικά χαμηλότερα ποσοστά για τα κόμματα που θα "νικήσουν".

Μεγάλο ρεύμα δείχνει να έχει ο Καμμένος στον Έβρο, όπου βάζει και υποψηφιότητα. Για αυτό και ίσως σπεύδει εκεί ο Σαμαράς την τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου. Σχετικά καλά δείχνει να πηγαίνει και στην Ξάνθη, χειρότερα στην Ροδόπη.

Το ΠΑΣΟΚ δύσκολα θα ξεπεράσει το εκλογικό μέτρο σε οποιονδήποτε από τους τρεις νομούς της Θράκης. Υπενθυμίζεται ότι το εκλογικό μέτρο είναι 33% για Ξάνθη και Ροδόπη και 25% για τον Έβρο. Περνώντας το, εξασφαλίζει δεδομένα βουλευτή σε όποιον νομό τα καταφέρει.Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει νομός που μπορεί να μην εκλέξει βουλευτή. Το ανώτερο που πάντως μπορεί να πετύχει είναι η εκλογή ενός ατόμου ανά νομό της Θράκης.

Η ΝΔ λογικά θα περάσει το εκλογικό μέτρο στους δύο νομούς, αλλά δεν θα κινδυνεύσει να μην εκλέξει βουλευτή ούτε στον τρίτο. Πάντως δεν θα φτάσει τον αριθμό των επτά βουλευτών που είχε εκλέξει το ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές στο σύνολο του γεωγραφικού μας διαμερίσματος. Θα έχει λιγότερους, αλλά το πόσους εξαρτάται από πολλές παραμέτρους, όχι μόνο εντός αλλά και εκτός Θράκης.

Μπερδεμένα είναι τα πράγματα με τα αριστερά κόμματα. Γενικά δεν έχουν πέραση, όπως παραδοσιακά συμβαίνει στην Θράκη και ως προς το σημείο αυτό υπάρχει διαφοροποίηση με τις τάσεις στην υπόλοιπη χώρα. Ειδικά στον Έβρο. Ωστόσο  σε Ξάνθη και Ροδόπη θα παίξει μεγάλο ρόλο η ψηφος της μειονότητας. Το ίδιο ισχύει και με την Ντόρα. Η οποία αν μπει στην Βουλή, θα το οφείλει στην Κρήτη και στην Θράκη.

Αυτά και... πολύ κωδικοποιημένα. Θυμίζουμε και ορισμένα παλιότερα θέματά μας, που ίσως σας βοηθήσουν να καταλάβετε καλύτερα τι ακριβώς εννοούμε. Και επίσης, σας παραπέμπουμε σε link με το πως έχουν τα πανελλαδικά ποσοστά αυτήν την στιγμή, καθώς εμείς δεν τα δίνουμε αλλά αφού τα δίνουν άλλοι και αναλαμβάνουν το ρίσκο, δεν έχουμε πρόβλημα να σας παραπέμψουμε σε αυτούς. Το ένα είναι ΑΥΤΟ ΕΔΩ  και το άλλο ΑΥΤΟ ΕΔΩ.

Εμείς τους νόμους τους τηρούμε και οι όποιες τεκμηριωμένες αναφορές μας δεν παραβιάζουν οτιδήποτε - αν και ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε το νόημα της απαγόρευσης της δημοσιοποίησης αποτελεσμάτων από δημοσκοπήσεις, όταν πχ στην Γαλλία που είχε την περασμένη εβδομάδα εκλογές και θα έχει και την ίδια μέρα με εμάς, γίνονται κανονικότατα μέχρι και την παραμονή...