Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Πόλεμος συνδικλιστών στην Ξάνθη: ο Ευστρατίου απαντά στον Πετράκη

Υποψήφιος βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο πρώτος, αντιδρά σκληρά στην υποψηφιότητα στο Επικρατείας της ΝΔ από το πρώην στέλεχος της ΠΑΣΚΕ

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΤΡΑΚΗ
«Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Αντώνη Σαμαρά, για την τιμή που μου έκανε να είμαι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος. Ευχαριστώ, ακόμη πιο πολύ, γιατί με την επιλογή του αυτή εκφράζει την εκτίμησή του στους δημόσιους υπαλλήλους, που υπηρετούν έντιμα τον πολίτη και γενικότερα το δημόσιο συμφέρον. Στους υπαλλήλους που, τα δύο προηγούμενα χρόνια – σε αντίθεση με όσα έταζε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ – υπέστησαν ισοπεδωτικές, οριζόντιες περικοπές, ενώ ταυτόχρονα – όπως όλοι οι Έλληνες – έγιναν θύματα της φοροληστρικής επιδρομής της κυβέρνησης, αλλά και της ακρίβειας. Θέλω να υπογραμμίσω ότι ο Αντώνης Σαμαράς νοιάζεται και εργάζεται για να δώσει λύση στα προβλήματα των δημοσίων υπαλλήλων. Γι’ αυτό καλώ τους δημοσίους υπαλλήλους να είναι μαζί μας στη μάχη αυτή. Κανένας να μη λείψει από τις κάλπες της 6ης Μαΐου. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
Ξανθιώτες και Ξανθιώτισσες,
Μετά την ανακοίνωση του υποψηφίου Βουλευτή επικρατείας με την Ν.Δ. κ. Γιώργου Πετράκη μένω έκπληκτος! Καλεί τους συναδέλφους Δημοσίους υπαλλήλους και όχι μονό, να δώσουν την ψήφο τους σε ένα κόμμα το οποίο έχει συνταχθεί υπέρ του Μνημονίου, υπέρ των μειώσεων των μισθών και συντάξεων, υπέρ των δανειστών μας.

Με έκπληξη διαπιστώνω πως το μόνο που κατάφερε ο κος Πετράκης ως συνδικαλιστής εκπροσωπώντας δημοσίους υπαλλήλους, είναι να εμφανιστεί τώρα προεκλογικά μετά την εισπήδησή του στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. προσπαθώντας να προτείνει συναδέλφους του να συνταχθούν με τις πρόσκαιρες επιλογές του. Που ήταν; σε ποια κρατικά σαλόνια κατοικοέδρευε ο κος Πετράκης μέχρι τώρα και δεν “ευκαιρούσε” να αγωνιστεί μαζί με τους άλλους συνδικαλιστές και συναδέλφους του στις Δ.Υ.; όταν αυτοί, τα τελευταία χρόνια αγωνιούν για το αύριο το δικό τους και των οικογενειών τους;
Τις τελευταίες μέρες, κυρίως, τα μεγάλα κόμματα έχουν καταντήσει σαν τις ποδοσφαιρικές ομάδες και ασχολούνται με τις μεταξύ τους «μεταγραφές» έχοντας ως κύριο σκοπό να υφαρπάξουν την ψήφο σας.
Κόμματα που από την επόμενη μέρα της εκλογής τους, θα κόψουν το επίδομα παραμεθορίων περιοχών στην περιοχή μας και την επιδότηση κατοικίας στην ακριτική μας περιοχή. Κόμματα και εκπρόσωποί τους στον συνδικαλιστικό χώρο, σαν τον κο Πετράκη που κατά δήλωσή του παραμένει στον συνδικαλιστικό χώρο του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚΕ), που δεν ξεχνάμε ότι το 2006 έπαιζαν σε ομόλογα στα ξένα χρηματιστήρια, και τώρα ζούμε με το άγχος και την αγωνία μετά την δραματική μείωση του εισοδήματός μας, πως θα αποπληρώσουμε τα δάνεια που με πόνο και κόπο έχουμε πάρει για να στεγάσουμε τις οικογένειας μας.
Αναρωτιέμαι που ήταν τότε ο κ. Πετρακης και πότε παραβρέθηκε σε τέτοιες συζητήσεις με την τοπική ΑΔΕΔΥ, παρόλο που είχε καλεστεί επανειλημμένα ποτέ δεν συμμετείχε, τουλάχιστον, σ’ αυτές.

Νιώθω πικραμένος, απογοητευμένος και αγανακτισμένος όταν βλέπω πως συναδέλφους, εργαζόμενους, συνδικαλιστές να υιοθετούν αυτές τις θέσεις.

Ξανθιώτες και Ξανθιώτες,
Σας καλώ όλους να καταψηφίσετε τα δυο μεγάλα κόμματα τα οποία προσπαθούν, απροκάλυπτα πιά να μας κοροϊδέψουν και που ευθύνονται για την κατάσταση της Ελλάδας μας σήμερα. Με την ψήφο σας να εκλέξετε ανθρώπους οι οποίοι αγωνίζονται καθημερινά μαζί σας. Το έχουν αποδείξει άλλωστε με τους καθημερινούς αγώνες και διεκδικήσεις από το αθηνοκεντρικό Κράτος, για μας και τα παιδιά μας.
Χαράλαμπος Νικ. Ευστρατίου
Προεδρος Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ
Υπ. Βουλευτής με «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»