Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Είναι δυνατόν να γίνει το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης... δημοτικό;

Αν νομίζετε πως η φυσιολογική απάντηση είναι "όχι", γιατί δεν είναι ούτε... σχολείο ούτε ραδιόφωνο ούτε αστυνομία, καιρός να μάθετε ότι ο Λαμπάκης έχει διαφορετική άποψη
            ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ


Την παραχώρηση της λειτουργίας του Αερολιμένα “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” πρόκειται να ζητήσει ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλης Λαμπάκης, μετά την συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με υπαλλήλους της Ομοσπονδίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Το αίτημα του Δήμου Αλεξ/πολης προήλθε μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε αποκρατικοποίηση των αεροδρομίων της χώρας, στα πλαίσια της εφαρμογής του Μνημονίου.

Σημειωτέον ότι ο Δήμαρχος Αλεξ/πολης έχει ήδη αρχίσει επαφές με Εταιρείες πτήσεων “τσάρτερ” για να κατευθυνθούν στο αεροδρόμιο “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ”.

Η σκέψη δεν είναι άσχημη.

Και ίσως έτσι καταφέρουμε να ξυπνήσουμε αυτό το “Διεθνές” αεροδρόμιο, όπως είναι χαρακτηρισμένο, που βρίσκεται κάτω από τρεις διεθνείς αεροδιάδρομους πτήσεων των επιβατικών και εμπορικών αεροσκαφών.

Και αν καταφέρουμε να μένει το Αεροδρόμιο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ 24 ώρες το 24ώρο, σίγουρα θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε και πτήσεις μικρών ιδιωτικών αεροσκαφών, επ' ωφελεία του τοπικού μας τουρισμού.

Το θέμα θα το παρακολουθούμε με ενδιαφέρον καθώς πολλοί παράγοντες πρέπει να συνδυασθούν για την επιτυχή και αποδοτική λειτουργία του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης, από την εξασφάλιση ανεφοδιασμού αεροπορικών καυσίμων, μέχρι της υπηρεσίες handling κ.λπ. κ.λπ.


Πηγή:  http://www.elthraki.gr/