Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Σε μάντρα εμπορίας σιδήρου βρέθηκαν κλεμμένες σχάρες της ΔΕΥΑΚ

Δεκατρείς κλεμμένες σχάρες, άλλες άθικτες και άλλες σπασμένες, βρέθηκαν μετά από έλεγχο της αστυνομίας σε επιχείρηση στην Κομοτηνή, οι οποίες φορτώθηκαν σε φορτηγό και θα ξαναχρησιμοποιηθούν σε φρεάτια της πόλης

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Μετράει το τελευταίο χρονικό διάστημα 400 κλεμμένες σχάρες, εκατοντάδες χαμένες εργατοώρες για την αντικατάστασή τους, αλλά και αρκετές μηνύσεις κατά των άγνωστων και μη δραστών. Η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου Κομοτηνής πλήττεται από τη δράση επιτήδειων που αφαιρούν τις μεταλλικές σχάρες για να τις πωλήσουν για παλιοσίδερα και το τελευταίο διάστημα έχει επιδοθεί σε ένα κυνήγι προκειμένου να διασφαλίσει την περιουσία της. Μόλις χθες καταγράφηκε ένα νέο περιστατικό κλοπής σχαρών. Το περιστατικό έγινε γνωστό μετά από τηλεφώνημα ιδιώτη σους διοικούντες της ΔΕΥΑΚ, ο οποίος έκανε γνωστό ότι σε επιχείρηση επεξεργασίας και εμπορίας σιδήρου στην Κομοτηνή υπάρχουν σχάρες από φρεάτια του δικτύου όμβριων υδάτων. Πρώτη κίνηση των διοικούντων ήταν να ειδοποιήσουν την αστυνομία.

ΕΠΙΤΟΠΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης άνδρες του τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Στράτος Τσακιρίδης και υπάλληλοι της επιχείρησης, βρέθηκαν στη μάντρα. Εκεί, μετά τη σχετική έρευνα της αστυνομίας και την υποβολή ερωτήσεων στον ιδιοκτήτη για την προέλευση των σχαρών, οι υπάλληλοι φόρτωσαν σε όχημα της ΔΕΥΑΚ τις κλεμμένες σχάρες, ώστε να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των ακάλυπτων φρεατίων. Για το νέο συμβάν μίλησε στο «Χ» ο κ. Τσακιρίδης, «είχαμε μια καταγγελία, ότι σε μάντρα παλαιών σιδήρων και εμπορίας μετάλλων υπάρχουν σχάρες από φρεάτια από το δίκτυο όμβριων υδάτων. Ειδοποιήσαμε την αστυνομία και μετά από επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν αρκετές από τις σχάρες που έχουν κλαπεί και ανήκουν στη ΔΕΥΑΚ. Η αλήθεια είναι ότι το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις το τελευταίο διάστημα και έχει σοβαρές συνέπειες, γιατί πρόκειται για ζήτημα ασφάλειας. Κινδυνεύουν άμεσα οχήματα, ποδήλατα, μηχανάκια, παιδιά, ηλικιωμένοι και πέραν τούτου είναι και το κόστος για την υπηρεσία διότι τα μεταλλικά αυτά στεφάνια και καπάκια στοιχίζουν. Απώλεια υπάρχει ακόμα και στις εργατοώρες αφού το συνεργείο αναγκάζεται να ασχολείται συνεχώς με αντικαταστάσεις σχαρών, αντί να κάνει το βασικό του αντικείμενο που είναι αποκαταστάσεις στο δίκτυο ύδρευσης».

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ 13 ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ ΣΧΑΡΕΣ

Δεκατρείς κλεμμένες σχάρες, άλλες άθικτες και άλλες σπασμένες, βρέθηκαν στη μάντρα και όλες συγκεντρώθηκαν από τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΚ, φορτώθηκαν σε φορτηγό, ώστε να ξαναχρησιμοποιηθούν σε φρεάτια της πόλης. Πάντως οι κλέφτες εντείνουν τα δράση του σε όλη την Κομοτηνή και σε περιοχές πέριξ αυτής. «Όπου μπορεί το βράδυ κάποιος να κινηθεί και να σηκώσει σχάρες έχουμε κλοπές», θα πει ο κ. Τσακιρίδης, «έχουν σημειωθεί κλοπές στην Εκτενεπόλ, στην περιοχή του Σταθμού, στην περιοχή του νοσοκομείου. Είναι αλλεπάλληλα τα κρούσματα αλλά πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Και πρέπει να καταλάβουν αυτοί που τα αγοράζουν ότι είναι προϊόντα εγκλήματος, κλοπιμαία, δεν πρέπει να τα δέχονται, ώστε να σταματήσει αυτή η κατάσταση».

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΜΗΝΥΣΗ

Η επιχείρηση δεν έχει άλλο τρόπο να προστατευτεί από το να καταθέσει μήνυση, αλλά κυρίως να ελπίζει ότι θα σταματήσουν επιτέλους οι κλοπές μεταλλικών σχαρών. «Τα φρεάτια πρέπει να είναι προσβάσιμα υποχρεωτικά, διότι ανά πάσα στιγμή πρέπει να γίνεται συντήρηση και καθαρισμός. Δεν υπάρχει δυνατότητα να κλειδώνουν γιατί πρέπει ανά πάσα στιγμή να ανοίγουν. Για παράδειγμα σε περίπτωση βροχόπτωσης πρέπει να ανοίξουν για να καθαριστούν, οπότε δεν μπορείς να τα ασφαλίσεις με κάποιο τρόπο, υποχρεωτικά πρέπει να είναι έτσι», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, ο οποίος μετά τον έλεγχο στην επιχείρηση εμπορίας σιδήρου κατευθύνθηκε στο αστυνομικό μέγαρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις τον περασμένο Μάρτιο και συγκεκριμένα στις 20 του μήνα ιδιώτης είχε εντοπίσει σε παράδρομο της Εγνατίας Οδού στην Κομοτηνή σχάρες της ΔΕΥΑΚ επιμελώς κρυμμένες κάτω από κουβέρτα και διάφορα σκουπίδια. Ειδοποίησε τους υπευθύνους της ΔΕΥΑΚ, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο όπου βρήκαν 12 μεταλλικές σχάρες προσωρινά αποθηκευμένες, με σκοπό, όπως εκτίμησαν άνθρωποι της ΔΕΥΑΚ, αργότερα να πωληθούν για πενταροδεκάρες. Λίγες μέρες νωρίτερα είχαν συλληφθεί δύο ημεδαποί ηλικίας 22 και 35 ετών γιατί εντοπίστηκαν να μεταφέρουν με καρότσι, τέσσερις μεταλλικές σχάρες, τις οποίες αφαίρεσαν, λίγη ώρα νωρίτερα, από φρεάτια αποχετεύσεων.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/