Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Πολιόρκησαν τη ΝΟΔΕ Καρδίτσας επειδή έμεινε εκτός λίστας ο πρώην πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ;

Αντιδράσεις προκάλεσε ο αποκλεισμός του από τα ψηφοδέλτια, αν και υποτίθεται ότι είχε ισχυρό δόντι τον "κουμπάρο" του Ευριπίδη Στυλιανίδη

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
     KAI ΔEITE ΤΙΣ EINONEΣ



Οξύτατες αντιδράσεις προκάλεσε η απομάκρυνση του Νίκου Παππά από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Καρδίτσα. Η ένταση που υπήρξε στα γραφεία της ΝΟΔΕ πήρε μεγάλες διαστάσεις, όταν περισσότερα από 500 άτομα συγκεντρώθηκαν και πολιόρκησαν στην κυριολεξία τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης ζητώντας αποκατάσταση της αδικίας, όπως τη χαρακτήρισαν.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η τοπική ΝΟΔΕ εκείνη τη στιγμή συνεδρίαζε εκτάκτως με αντικείμενο την απομάκρυνση του κ. Παππά από το ψηφοδέλτιο του κόμματος, γνωρίζοντας τον αρνητικό αντίκτυπο που έχει αυτή η εξέλιξη στην τοπική κοινωνία και στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε το θέμα της παραίτησης των μελών, γιατί όπως υποστηρίχθηκε υπήρξαν μεθοδεύσεις και συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι» που έχουν σαν αποτέλεσμα να υποστεί σημαντική ζημιά το κόμμα στο νομό.

Σημειώνεται πως ο Νίκος Παππάς ήταν ο πρώτος επιλαχών και θεωρείτο το φαβορί για την πρωτιά στο νομό Καρδίτσας, κάτι που όπως υποστηρίχθηκε από μέλη της ΝΟΔΕ δεν άρεσε στα «τζάκια» του νομού με αποτέλεσμα να θεωρείται από τους Καρδιτσιώτες ότι η απομάκρυνσή του «μεθοδευμένη». Παράλληλα, ήταν κοινή η διαπίστωση της σύσκεψης ότι αυτή η εξέλιξη όχι μόνο δεν ευνόησε πολιτικά και κομματικά τη Ν.Δ., αντιθέτως αποτέλεσε σανίδα σωτηρίας για αντίπαλα κόμματα και κυρίως για το ΠΑΣΟΚ, κυρίως επειδή το κόμμα του κ. Σαμαρά παρουσιάζει πλέον ένα ψηφοδέλτιο αισθητά αποδυναμωμένο.

Στο ψήφισμα διαμαρτυρίας των υποστηρικτών του κ. Παππά αναφέρονται τα εξής: «Εμείς, οι επί δεκαετίες ενταγμένοι στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, που θεωρούσαμε πως η μεγάλη παράταξη είχε κύριο στόχο τη διακυβέρνηση της χώρας με ικανούς πολιτικούς και πρόσωπα που προέρχονταν μέσα από διαφανείς διαδικασίες, φανερά απογοητευμένοι διαμαρτυρόμαστε. Εναντιωνόμαστε στις άθλιες μεθοδεύσεις κατά τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου στο νομό μας, που είχαν ως αποτέλεσμα την ανήθικη, και χωρίς κανένα πολιτικό και κυρίως κομματικό όφελος, απομάκρυνση του Νίκου Παππά. Δηλώνουμε πώς θα αγωνισθούμε ενάντια σε τέτοιες πρακτικές που βλάπτουν πρωτίστως τη Νέα Δημοκρατία. Η παράταξή μας δεν είναι «τσιφλίκι» κανενός, αντίθετα ανήκει στο λαό της που τη στήριξε και τη στηρίζει, επομένως δεν έχει κανένας δικαίωμα να προβαίνει σε ενέργειες που την εκθέτουν ανεπανόρθωτα σ’ ολόκληρη την κοινωνία».

 
Πηγή:  http://www.zougla.gr/