Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Στοχεύει σε έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη

Παρουσιάστηκε το μεσημέρι το ψηφοδέλτιο της παράταξης στο Φίλοιστρον, δηλαδή σε... καφετέρια

ΠΟΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ
ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ;


Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ –Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου στην Ξάνθη, παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Φίλοιστρον.



Το ψηφοδέλτιο αποτελούν τα εξής στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

1) Ζεϊμπέκ Χουσειν, Φαρμακοποιός

2) Νίκος Καλιαμπάκας, Γραμματέας ΝΕ ΣΥΝ

3) Μαρία Καρανάσου-Μπατζακίδου, Συντ. Εκπαιδευτικός

4) Εβίτα Κεχαγιά, Φαρμακοποιός

5) Γιώργος Παπανικολάου, Πολ. Μηχανικός


Την πρόθεση να είναι στο ψηφοδέλτιο είχαν εκφράσει επίσης η Μαρία Λουκοπούλου, ο Αντώνης Κοσμίδης και ο Γιώργος Παρασκευόπουλος.


Καλιαμπάκας: Οι πιο κρίσιμες εκλογές της μεταπολίτευσης

Ο Νίκος Καλιαμπάκας, παίρνοντας το λόγο χαρακτήρισε τις εκλογές τις πιο κρίσιμες μετά τη μεταπολίτευση και ότι η συστράτευση που υπάρχει γύρω από το ΣΥΡΙΖΑ για να γυρίσουμε το τιμόνι αριστερά. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να διεκδικήσουμε μια έδρα στην Ξάνθη. Είναι υψηλός στόχος, μπαίνει πρώτη φορά στην Αριστερά αλλά είναι και πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει τέτοια ζητήματα πανελλαδικά.» είπε ο Γραμματέας του ΣΥΝ και υποψήφιος βουλευτής.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τα δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν διαρκή και συνεχή αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά, σύμφωνα με το Νίκο Καλιαμπάκα. Στην Ξάνθη, όμως υπάρχει ένα ερωτηματικό γιατί έχει προηγηθεί η διάσπαση του ΣΥΝ και η απώλεια ενός μεγάλο δυναικού: «Δείξαμε μετά τις Περιφερειακές Εκλογές ότι μπορούμε να πάμε καλά και με τα ποσοστά μας ότι κάτι μπορούμε να κάνουμε και πήραμε την πνοή ότι μπορεί να ανακάμψει η οργάνωση. Τα στελέχη βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης και σήμερα μπορούμε πια να πούμε ότι θα είμαστε τρίτο κόμμα και θα διεκδικήσουμε την έδρα» είπε ο υποψήφιος Βουλευτής.

Τέλος, αναφερόμενος στα τοπικά πολιτικά πράγματα εκτίμησε ότι «η εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη ήταν η προσωποποίηση της αποτυχίας» σε σχέση με τους δύο απερχόμενους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.


Χ. Ζεϊμπέκ: Η συνεργασία της Αριστεράς θα επιβληθεί από τη βάση

Σύμφωνα με το Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, ο οποίος αναφέρθηκε στη διαρκή δράση και παρουσία του σε όλες τις μάχες που έχει δώσει τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε η ώρα η Ξάνθη να έχει ένα αριστερό βουλευτή χωρίς να παίζουν ρόλο τα πρόσωπα. «Η συνεργασία της Αριστεράς θα έρθει από τη βάση, ο κόσμος θα την επιβάλει» είπε σε σχέση με την ανάγκη δημιουργίας ενιαίου αριστερού μετώπου.


Ε. Κεχαγιά: Ζούμε την ανασφάλεια των ανθρώπων

«Ζούμε την ανασφάλεια και το στρες των ανθρώπων» είπε η Εβίτα Κεχαγιά και πρόσθεσε ότι οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες . «Είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για ανατροπή όσων υποστήκαμε μέχρι τώρα. Αν δεν αντιπαρατεθούμε για τα μεγάλα ζητήματα που μας απασχολούν, δεν θα αλλάξει τίποτε» σημείωσε και πρόσθεσε: «Είναι σημαντική η άποψή μας για την ενότητα της αριστεράς με λόγια και με έργα. Είναι απαίτηση του κόσμου της Αριστεράς, ίσως και από άλλους χώρους, γιατί έτσι μόνο θα δημιουργούσαμε τη δυναμική για να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό στη χώρα»


Μ. Μπατζακίδου: Ψήφος ανατροπής και όχι διαμαρτυρίας

«Δικαιωθήκαμε σε όσα είχαμε προειδοποιήσει καθώς η Ελλάδα παίρνει τον κατήφορο. ‘Εχει οδηγηθεί σε ένα κοινωνικό ολοκαύτωμα και εμείς σαν αριστεροί πρέπει να σταματήσουμε το ολίσθημα γιατί πάντα αγωνιζόμασταν για το κοινωνικό κράτος.» είπε, μεταξύ άλλων, η Μ. Μπατζακίδου : «Έχουμε ρεαλιστικές προτάσεις και θέσεις για να μην ακολουθήσουμε την αρρωστημένη πολιτική. Όχι ψήφο διαμαρτυρίας αλλά ψήφο ανατροπής. Θέλουμε να αλλάξει το πολιτιστικό σύστημα στην Ελλάδα.

Ο Γιώργος Παπανικολάου, παλιό στέλεχος της ανανεωτικής Αριστεράς, σημείωσε ότι ένιωσε την ανάγκη να στρατευτεί στο συνδυασμό «για να μπορέσουμε να εκπροσωπηθούμε στη Βουλή. Η Ξάνθη είναι δεύτερη στην ανεργία στην Ελλάδα ενώ στην οικοδομική δραστηριότητα υπάρχει μείωση 82%.» Όπως ανέφερε, «αυτοί που μας οδηγούν στη χρεωκοπία είναι αυτοί που υπογράφουν τα μνημόνια»

Με απλή αριθμητική χρειάζονται 120 χρόνια για να μηδενιστεί το χρέος, σημείωσε και πρόσθεσε πως αυτή είναι η λογική των μνημονίων που οδηγεί σε έξοδο από το ευρώ, ενώ η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για πάγωμα των πληρωμών γιατί αντιμετωπίζεται ένα επαχθές χρέος.


Επιτροπή Εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη: Ρεαλιστικό πρόγραμμα εξουσίας

Σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος τύπου Γιώργος Χατζηθεοδώρου ανέφερε πως σε αυτές τις εκλογές «Πρέπει να εκφραστεί η αγανάκτηση του κόσμου ενώ τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν κοινή γραμμή και εκφοβίζουν τους πολίτες. Θα δώσουμε τη μάχη στην Ξάνθη και σε όλη τη χώρα. Έχουμε την πεποίθηση ότι θα τα αλλάξουμε όλα.»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνέπεια. Είμαστε η μόνη αντιπολίτευση που έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια και έχουμε προτάσεις κυβερνητικές. Τοπικά υπήρξαν πολλές κωλοτούμπες εμείς είμαστε εδώ για χρόνια» είπε και πρόσθεσε πως «Θα υπάρξουν όμως συνεργασίες γιατί έτσι θα κυβερνηθεί ο τόπος. Η πρότασή μας είναι κυβερνητική και είναι ρεαλιστική. Η στάση πληρωμών είναι ρεαλιστική και σοβαρή πρόταση και μιλάμε για διαγραφή μέρους του χρέους» ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το κατά πόσο είναι αξιόπιστο το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/