Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Οκτώ χρόνια από την τραγωδία στο φυλάκιο Μανίτσα

Ήταν σαν σήμερα αλλά το 2004 όταν πέντε παλικάρια έχαναν την ζωή τους για να σηκώσουν ψηλά στα σύνορα του Έβρου την ελληνική σημαία        ΔΙΑΒΑΣΤΕ
            ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
                  ΣΤΗN ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται τη Δευτέρα από την τραγωδία στο Φυλάκιο Μανίτσα στην Κορνοφωλιά του Δήμου Σουφλίου.

Ήταν 8 Απριλίου του 2004 όταν πέντε στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους, στην προσπάθειά τους να σηκώσουν τον ιστό της σημαίας.

Οι στρατιώτες κεραυνοβολήθηκαν από ηλεκτρικό ρεύμα σε μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που έχουν συμβεί στον ελληνικό στρατό.

Κάθε χρόνο συγγενείς των παλικαριών που χάθηκαν τελούν μνημόσυνο στον τόπο της τραγωδίας, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής φέρνουν στο νου τους, τις τραγικές εικόνες, λίγες μέρες πριν από το Πάσχα του 2004.

Στο φυλάκιο Μανίτσα, απέναντι από τα Τουρκικά σύνορα έχασαν τη ζωή τους την Μεγάλη Πέμπτη της 8ης Απριλίου του 2004 οι: Αντώνιος Χατζηροδιάς, 20 χρόνων, από τη Θεσσαλονίκη, Χαράλαμπος Δημητριάδης, 26 χρόνων, από τη Δράμα, Αγγελος Τσίπης, 20 χρόνων, από τις Συκιές Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Χρυσαφίδης, 20 χρόνων, από τη Σκύδρα Πέλλας και ο δεκανέας Νικόλαος Θεοδωρούδης, 28 χρόνων, από τη Νικήσιανη Καβάλας. Επίσης, τραυματίστηκαν οι Στυλιανός Ζήρνας και Τραϊανός Κουρτέλης.

 
Πηγή:  http://www.thrakinea.gr/