Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Έκτακτο: απών ο Ξυνίδης από την ψηφοφορία της τροπολογίας για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

Ωστόσο αυτή πέρασε με τις ψήφους βουλευτών από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις και τις απώλειες που σημειώθηκαν
Υπό παραίτηση ο Ραγκούσης!!!

        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Ψηφίστηκε με 155 ψήφους η τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, η οποία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εκτός αλλά και εντός κυβέρνησης. Σε σύνολο 214 ψηφισάντων, 56 βουλευτές καταψήφισαν την τροπολογία, ενώ «παρών» ψήφισε το ΚΚΕ.

 Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος εκφράζει την έντονη διαφωνία του με τις ρυθμίσεις, θέτοντας μάλιστα στη διάθεση του πρωθυπουργού την παραίτησή του. Απόντες ήταν επίσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σωκράτης Ξυνίδης.


Την τροπολογία δεν ψήφισαν τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων η Άννα Νταλάρα και ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ακόμη τρεις βουλευτές της ΝΔ, οι κ.κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, Άρης Σπηλιωτόπουλος και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.


Κριτική Γιαννίτση στο πολιτικό σύστημα και τα κόμματα

Αιχμές κατά του πολιτικού συστήματος επιφύλαξε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης με αφορμή την κριτική που δέχθηκε για την τροπολογία με την οποία «ξεπαγώνει» η καταβολή τριών δόσεων της κρατικής χρηματοδότησης προς τα κόμματα εν όψει εκλογών.

«Δεν είχα καμία πρεμούρα να καταθέσω τροπολογία για την επιχορήγηση των κομμάτων, σκέφτηκα όμως την πολιτική ανωμαλία που θα δημιουργούσε η μη υπογραφή της», δήλωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσαν οι επικριτές του σε ότι αφορά την τροπολογία για την χρηματοδότηση των κομμάτων.

 
Πηγή:  http://www.zougla.gr/