Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

«Καταιγίδα... Αχμέτ Σαδίκ»

Ναι, υπάρχει και τέτοιο βιβλίο, κυκλοφόρησε στην Τουρκία, αφορά τον πρώην μειονοτικό βουλευτή Ροδόπης και παρουσιάστηκε στην... Προύσα

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Μνημονεύτηκε με σεβασμό και ευσπλαχνία κατά την 17η επέτειο από τον θάνατό του ο αξέχαστος ηγέτης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης Αχμέτ Σαδίκ, ο οποίος με τους αγώνες του για τους ομογενείς που ζούνε στη Δυτική Θράκη και για τα ανθρώπινα δικαιώματα, έκανε να ακουστεί παντού το όνομα του.

Στην εκδήλωση που έγινε στο πολιτιστικό κέντρο Μπαρίς Μαντσό, παρουσιάστηκε το επί μακρόν ετοιμαζόμενο βιβλίο «Καταιγίδα Αχμέτ Σαδίκ».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής του ΑΚΠ-Προύσας Χακάν Τσαβούσογλου, ο Δήμαρχος του Γιλντιρίμ Οζγκέν Κεσκί, ο επικεφαλής του κόμματος ΑΚΠ στον Δήμο του Γιλντιρίμ Γιαζιτζί, η σύζυγος του αείμνηστου Σαδίκ Αχμέτ Ισίκ Σαδίκ, ο γιος του Λεβέντ Σαδίκ, η κόρη του Φουντά Αχμέτ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD) Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ, ο επικεφαλής του παραρτήματος Προύσας του BTTDD Σουκρού Κιοσέ, μέλη του Δ.Σ. και πολλοί Δυτικοθρακιώτες.

Σ. Κιοσέ: «Σκεφτείτε ένα άτομο που αφιέρωσε την ζωή του στην κοινότητα και το έθνος του».

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος του παραρτήματος Προύσας του BTTDD Σουκρού Κιοσέ, εξέφρασε τη χαρά του για το ότι σε μια τόσο σημαντική για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης μέρα βρίσκεται μαζί με τους ομογενείς. Ο Κιοσέ ανέφερε: «Σκεφτείτε έναν άνθρωπο ο οποίος μπορεί να θυσιάσει τη ζωή του για την κοινότητα και το έθνος, και περνά τη ζωή του αγωνιζόμενος συνεχώς σε αυτόν τον δρόμο. Ναι, ως παράρτημα Προύσας βγάλαμε αυτό το έργο, και έτσι διασφαλίζουμε τη μετάδοση στις επόμενες γενιές της προσωπικότητας ενός ηγέτη που έζησε για την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης και για όλη την ανθρωπότητα. Για να μεταδώσουμε στο μέλλον τη ζωή αυτού του ηγέτη, αυτά που μπόρεσε να κάνει, και την ηγεσία του, ως ομογενείς θα πράξουμε ότι μας αναλογεί. Ευχαριστώ όλους όσους μόχθησαν για την ετοιμασία αυτού του βιβλίου».
 
 
Πηγή:  http://tourkikanea.gr/