Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην βραχονησίδα Ζουράφα


Βρέθηκε στην Σαμοθράκη για τις εκδηλώσεις εορτασμού της μνήμης των πέντε Νεομαρτύρων αλλά άδραξε την ευκαιρία και επισκέφθηκε τη νησίδα που αποτελεί πεδίου ελληνοτουρκικής έντασης

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Επίσκεψη στην βραχονησίδα Ζουράφα ή Λαδόξερα, ανατολικά της Σαμοθράκης, έκανε την Κυριακή ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος. Επιστρέφοντας από την Σαμοθράκη στην Αλεξανδρούπολη, ο Αρχηγός διήλθε από την βραχονησίδα ενώ ο κυβερνήτης του σκάφους τον ενημέρωσε για τον φάρο που έχει κατασκευάσει εκεί το Ναυτικό και ο οποίος πριν από μερικές εβδομάδες υπέστη ζημιές από την σφοδρή κακοκαιρία.

Η βραχονησίδα, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων αλλα κοντά στην οριογραμμή με την Τουρκία, αποτελεί πολλες φορές - και τελευταία- σημείο τουρκκών προκλήσεων:

Τουρκικά αλιευτικα κάνουν κινήσεις εντός της ελληνικής πλευράς ή παρενοχλούν ελληνικά ψαράδικα.
Μερικές φορές τα τουρκικά ψαράδικα προστατεύονται απο τουρκική ακταιωρό που και αυτή προκαλεί τα ελληνικά περιπολικα του Λιμενικού. Να σημειωθεί ότι το όνομα ''Λαδόξερα'' το έχει από πολύ παλιά καθώς στην περιοχή αναβλύζει μικρή ποσότητα πετρελαίου.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε επισκεφθεί την Σαμοθράκη για να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μνήμης των πέντε Νεομαρτύρων.