Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Καρατζαφέρης: "Η γάγγραινα ξεκινά από τα άκρα και δυστυχώς η ακριτική περιοχή της Θράκης έχει υποστεί τα πρώτα συμπτώματα"

"Κάποτε εδώ στη Ξάνθη, είχατε πολύ δυνατές μονάδες. Κλείσαν όλα τα εργοστάσια. Και κλείσανε, γιατί και τότε Υπουργός Ανάπτυξης ήταν η κ. Διαμαντοπούλου", σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και μίλησε ακόμα για χρυσό, μειονότητα, Προξενείο και Μπουργκάς
       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





"Η γάγγραινα ξεκινάει πάντα από τα άκρα. Μην την αφήσουμε. Θα καταλάβει όλο το σώμα. Και δυστυχώς, από λάθη, παραλήψεις, ανομήματα, έχουμε αφήσει την ακριτική περιοχή, να έχει υποστεί τα πρώτα συμπτώματα της 'γάγγραινας' ", ανέφερε δηλώσεις του από την Ξάνθη ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. τόνισε ότι: "Έκλεισαν όλα τα εργοστάσια. Κάποτε εδώ στη Ξάνθη, είχατε πολύ δυνατές μονάδες. Κλείσανε! Και κλείσανε, γιατί και τότε Υπουργός Ανάπτυξης ήταν η κ. Διαμαντοπούλου. Και θυμάστε τις ζημιές τις οποίες έκανε με τη SOFTEX κλπ. Έκλεισε η μεγαλύτερη χαρτοβιομηχανία στην Ευρώπη".

"Είναι κάποια πράγματα δηλαδή που πρέπει να προσέξουμε. Εάν λοιπόν δεν προσέξεις τα άκρα, εν συνεχεία, θα τα βρεις στον κύριο κορμό" ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Για τον ορυκτό πλούτο της περιοχής

Οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση θα είναι αιτία ασκήσεως άλλης πολιτικής. Όσον αφορά το χρυσό. Μεταξύ μαύρου και άσπρου υπάρχουν πάρα πολλοί τόνοι. Δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Η χώρα έχει ανάγκη τα ευρήματα που υπάρχουν στο υπέδαφος. Αρκεί, ψάχνοντας για χρυσό να μην δημιουργούμε τραύματα στην επιφάνεια, στην κοινωνία, στους κατοίκους. Κάτω από ένα αυστηρό πλαίσιο μπορούν να συνεχιστούν οι έρευνες. Βέβαια εγώ θα ήθελα και επιμένω σε αυτό, οι έρευνες να γίνονται από την Ελλάδα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο χρυσός ο δικός μας, ο πλούτος της γης πρέπει να πάει σε άλλον. Έχω δώσει οδηγίες στην εκπρόσωπο μας στο Ταμείο Αξιοποιήσεως Δημόσιας Περιουσίας, ό,τι αφορά εθνικό πλούτο, όχι. Το μόνο πράγμα που δέχομαι εγώ να πουληθεί είναι «τούβλα», δηλαδή ακίνητα. Όχι πλούτος. Δεν θα αφήσω να φύγει ούτε η ΔΕΠΑ, ούτε η ΔΕΣΠΑ, ούτε το νερό, ούτε ο ορυκτός πλούτος. Άμα δώσουμε τον πλούτο, αποτύχαμε αύριο το πρωί να βρούμε τα κονδύλια για να σώσουμε τον τόπο. Ήδη σήμερα όπως ξέρετε, ξεκίνησαν οι προτάσεις για να υπάρξει συνεργασία με τους Τούρκους για τα οποιαδήποτε αποθέματα υπάρχουν στο Αιγαίο. Παλιά συνταγή των Αμερικάνων.

Για τις υποψηφιότητες ΜουσουλμάνωνΣτην Ξάνθη βάλαμε. Στην Κομοτηνή το ψάξαμε. Ίσως δεν είχαμε το χρόνο για να βρούμε Μουσουλμάνο, μη ελεγχόμενο του προξενείου. Εάν βρίσκαμε Μουσουλμάνο μη ελεγχόμενο από το Προξενείο, θα τον βάζαμε. Δεν προλάβαμε.

Αλλάζει ο δημογραφικός χάρτης της ΘράκηςΈρχονται από την Κομοτηνή και την Ξάνθη και γεννάνε εδώ στο νοσοκομείο της Αλεξανδρουπόλεως. Κι έχουν καταλάβει τι σημαίνει αυτό. Ξεκίνησαν από ένα ποσοστό μονοψήφιο και τώρα έχουν φτάσει στο 25%. Γιατί γράφονται στα δημοτολόγια του Έβρου. Αυτό το οποίο ήθελαν να κάνουν και το αποφύγαμε με τη συνθήκη της Λοζάνης, το κάνουν τώρα. Έρχεται από την Κομοτηνή, πάει και γεννάει στο νοσοκομείο και γράφεται στις λίστες.

Για το πρόστιμο στα αυθαίρετα της ΘράκηςΤο τελευταίο νομοσχέδιο στη Βουλή ήταν του κ Σηφουνάκη, με τη σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ακούστε αν είναι δυνατόν, αν αυτό αντέξει η λογική. Στους δύο αυτούς νομούς, οι Μουσουλμάνοι και μόνο οι Μουσουλμάνοι Έλληνες, θα πληρώνουν για τα αυθαίρετα το 20%. Και οι Χριστιανοί Έλληνες θα πληρώνουν 100%. Γιατί αυτή η ρύθμιση δεν επεκτείνεται σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και δεν ισχύει για όλους τους κατοίκους; Φέραμε την τροπολογία τελευταία ημέρα που κλείναμε και κάναμε ονομαστική ψηφοφορία. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το απέκλεισαν. Θέλω να δω με τη μούρη θα έρθουν εδώ για να κάνουν προεκλογική καμπάνια στον Έβρο. Δηλαδή εσείς, για ένα αυθαίρετο θα πληρώνεται το πρόστιμο 100%. Ο Μουσουλμάνος της Ξάνθης και της Ροδόπης, μόνο ο Μουσουλμάνος, θα πληρώνει 20%... Αυτή είναι η φερεγγυότητα του κράτους!

Για τον αγωγό Μπουργκας- ΑλεξανδρούποληΟ αγωγός Μπουργκας- Αλεξανδρούπολη δεν μπορούσε να γίνει, γιατί οι Αμερικάνοι, δυστυχώς, ελέγχουν πλήρως τη Βουλγαρία. Ο νέος πρωθυπουργός της Βουλγαρίας θα μπορούσε να είναι ο κυβερνήτης πχ του Τέξας. Εμείς όμως γιατί να το σαμποτάρουμε; Εάν το έπαιρνε επάνω του ο κ. Παπανδρέου θα είχαμε μια διαφορετική ίσως εξέλιξη. Μάλιστα τους έδωσα και τη λύση. Αλλά πηγαίνουμε στα πολύ βαθιά και δεν ξέρω πόσο ανακοινώσιμα είναι. Είχα πει στον κ. Παπανδρέου ότι μπορεί να αναγκάσει τη Βουλγαρία να ακολουθήσει διαφορετική πολιτική, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι οι τράπεζές μας αυτή τη στιγμή ελέγχουν την οικονομία της Βουλγαρίας κατά 27%. Ελέγχοντας το 27% της οικονομίας της Βουλγαρίας, μπορούσε να την αναγκάσει να πάρει κάποιες αποφάσεις. Αλλά όλοι αυτοί είναι σε διατεταγμένες υπηρεσίες εξυπηρετήσεως των αναγκών της Ουάσινγκτον.