Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Τουρκικές κουτοπονηριές και προκλήσεις στην Ζουράφα!

Να επαναφέρει αξιώσεις σχετικά με την νησίδα ανατολικά της Σαμοθράκης επιχειρεί ο τουρκικός Τύπος σε μια ημέρα που επισκέφθηκε την βραχονησίδα ο έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ


        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Να επαναφέρει αξιώσεις σχετικά με την νησίδα Ζουράφα ανατολικά της Σαμοθράκης επιχειρεί ο τουρκικός τύπος.


H εφημερίδα Vatan στην κορυφή της πρώτης σελίδας και με τον τρίστηλο τίτλο « Πανικός Βαριοπούλας στην γείτονα» γράφει σήμερα ότι τουρκική και ελληνική ακταιωρός ήρθαν προ ημερών αντιμέτωπες στην βραχονησίδα Ζουράφα η οποία αναφερόταν στο τουρκικό σχέδιο πραξικοπήματος «Βαριοπούλα» και για την οποία ανέφεραν οι Τούρκοι σχεδιαστές του πραξικοπήματος ότι είναι η « βραχονησίδα που θα χρησιμοποιηθεί για το ξέσπασμα πολέμου με την Ελλάδα». Μάλιστα η τουρκική εφημερίδα μάλλον ειρωνικά γράφει ότι ο ελληνικός τύπος ….πανικοβλήθηκε από το πρόσφατο – πλήν συνηθισμένο – επεισόδιο που προκάλεσαν τα τουρκικά αλιευτικά .

Ψεύδεται ασυστόλως . Αλλωστε η prionokordela έχει πολλές φορές και με ψυχραιμία παρουσιάσει το θέμα και τις τουρκικές μεθοδεύσεις!

Η τουρκική εφημερίδα παρουσιάζει βέβαια δική της εκδοχή λέγοντας ότι οι ω Τούρκοι αλιείς που ψάρευαν γύρω από την βραχονησίδα αυτή κοντά στην Ιμβρο ….παρενοχλήθηκαν προ ημερών από την Ελληνική Ακτοφυλακή – κρύβοντας επιμελώς ότι ήταν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων!. Στο συμβάν, λέει, επενέβησαν αμέσως τουρκικές άκατοι εφόδου, ξεχνώντας ότι αυτές οι άκατοι ουσιαστικά συνόδευαν τα ψαράδικα για να …επέμβουν όταν θα έκριναν ότι πρέπει να κλιμακώσουν την ένταση…

Το αποκορύφωμα είναι η αναφορά ότι δήθεν ο ελληνικός τύπος παρουσίασε την ένταση αυτή ως ….«δεύτερη κρίση Ιμίων» και υπενθυμίζοντας το σχέδιο «Βαριοπούλα» βίωσε- άκουσον άκουσον!- … πανικό πολέμου. Αυτό δε – εξηγεί – επειδή η βραχονησίδας Ζουράφα αναφερόταν στα έγγραφα «Βαριοπούλας» που βρέθηκαν στο Γκιολτζούκ.

Πράγματι, σύμφωνα με το σχέδιο δράσης Suga που είχε ως στόχο την προετοιμασία βάσης πραξικοπήματος με την δημιουργία συνθηκών πολέμου με τον γείτονα, θα γινόταν επιχείρηση με αλιευτικά πλοία και εφόδους στην βραχονησίδα Ζουράφα για να ξεσπάσει κρίση με την Ελλάδα.
Εχει όμως και …άλλα ύπουλα σημεία το τουρκικό δημοσίευμα πέραν του ΄΄κιτρινισμού». Η βραχονησίδα Ζουράφα, γράφει, θεωρείται σημαντική από στρατηγικής πλευράς επειδή – προσέξτε- βρίσκεται στο πιο ακραίο σημείο των ΒΑ συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Δεν γράφει όμως εντέχνως σε …ποιά μεριά των συνόρων είναι! Οπως δεν γράφει ποιος – δηλαδή το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό – έχει καρασκευάσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια , τον φάρο πάνω στην βραχονησίδα!

Απλώς γράφει πως η Ζουράφα θεωρείται ως κρίσιμη βάση για την έλεγχο θαλάσσιας κυκλοφορίας στο Αιγαίο με το φάρο που υπάρχει πάνω στην βραχονησίδα…

Τουρκικές κουτοπονηριές: Που ξεκινούν από τα σχέδια »Βαριοπούλα» και »SUGA» και φτάνουν ως τα »ρεπορτάζ΄΄ αυτού του είδους με τους ψευδείς ισχυρισμούς και προκλητικές παραποιήσεις!
Εχουν όμως την εξήγησή τους όλα αυτά γύρω από την Ζουράφα ή Λαδόξερα: Το ότι με αυτή έχουν μεγαλύτερο εύρος τα ελληνικά χωρικά ύδατα αφού βρίσκεται σχεδόν στα σύνορα και -προσέξτε – διότι ενδεχομένως εχεί να υπάρχει κοίτασμα πετρελαίου καθώς αναβλύζει κάποια ποσότητα.
Εξού και το όνομα Λαδόξερα!

Έτσι στόχος της Αγκυρας είναι να δημιουργήσει «καθεστώς» στην περιοχή, που την κατάλληλη στιγμή θα το αξιοποιήσουν προς όφελός τους.
Ξεκίνησαν με την …Βαριοπούλα και τώρα με τα …αλιευτικά και τα …»ρεπορτάζ».



Πηγή:  http://www.prionokordela.gr/