Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Απίστευτη μπίζνα: πόσο πουλιέται η άδεια για φωτοβολταϊκά πάρκα στην Θράκη;

Κανονικά η έκδοσή της στοιχίζει απλά κάποια χαρτόσημα και το παράβολο, αλλά λόγω γραφειοκρατείας, ένας αλλοδαπός επενδυτής πλήρωσε κάμποσο παραπάνω

            ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ;


Τόση εμπιστοσύνη έχουν οι ξένοι επενδυτές στην Ελλάδα, έπειτα από δύο χρόνια... μεταρρυθμίσεων και δεκάδων αλλαγών στο φορολογικό καθεστώς που -όπως έχει ειπωθεί, οι τροποποιήσεις του κ. Παπακωνσταντίνου και των διαδόχων του καλύπτουν πάνω από 2.500 σελίδες- που δεν διανοούνται να τοποθετήσουν εδώ τα λεφτά τους.

Αφενός μεν γιατί δεν ξέρουν τι θα αλλάξει πάλι αύριο, αλλά και γιατί είναι άγνωστο πόσα χρόνια θα ταλαιπωρούνται μέχρι να εγκριθούν οι απαραίτητες άδειες για την υλοποίηση των επενδύσεων που θέλουν να κάνουν.

Έτσι ψάχνουν να βρουν άλλους... τρόπους να ξεκινήσουν μια δουλειά στη χώρα μας, που πιστεύουν ότι έχει αρκετό... ψωμί γι' αυτούς... Σύμφωνα, λοιπόν, με πηγές που γνωρίζουν το τι συμβαίνει στην αγορά, ένας επιχειρηματίας από χώρα του πρώην ανατολικού μπλοκ, ο οποίος ενδιαφερόταν για φωτοβολταϊκά πάρκα, προτίμησε από το να μπλέξει στη γραφειοκρατία, τα φακελάκια και τις μίζες που έπρεπε να δώσει για να πάρει τις άδειες, και αγόρασε από κατόχους τέτοιων αδειών.

Αγόρασε λοιπόν τρεις άδειες σε περιοχές της Θράκης έναντι 400.000 ευρώ την καθεμιά! Άδειες που εκείνοι που τις είχαν πλήρωσαν μόνο κάποια... χαρτόσημα και το παράβολο.

Το συμπέρασμα που βγαίνει, σαφέστατο. Όσο δεν υπάρξει γιατρειά της γάγγραινας που λέγεται γραφειοκρατία και δεν μπουν κανόνες, που θα λειτουργούν ως συμβόλαια που κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει ή να αλλάξει, ανάπτυξη μόνο με το... κιάλι θα δούμε... Και φυσικά στα λόγια, που είναι αέρας κοπανιστός...


Πηγή:  http://www.paron.gr/