Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Την παραίτηση του διοικητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής ζητούν οι γιατροί

Ενώ συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας, η κατάσταση έφτασε στα άκρα με την Ενωση να καταγγέλει για απόπειρα τροοκράτησης και εκφιβισμού των γιατρών τον Ηρακλή Χατζηνέστωρος
                ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Κι ενώ συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών στο Νοσοκομείο Κομοτηνής και στα Κέντρα Υγείας Ιάσμου και Σαπών, με ανακοίνωση της η Ένωση Γιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης, ζητά την παραίτησή του Διοικητή του Σισμανόγλειου Ηρ.Χατζηνέστωρος, καταγγέλοντας τον για «απόπειρα τρομοκράτησης και εκβιασμού των γιατρών».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Χατζηνέστωρος περιφέρει από χθες στα τμήματα του Νοσοκομείου Κομοτηνής μια παλιά γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σύμφωνα με την οποία οι γιατροί του ΕΣΥ δεν δικαιούνται να προβαίνουν σε επίσχεση εργασίας και ότι δεν δικαιούνται μισθού και λοιπών αποδοχών κατά το διάστημα της επίσχεσης».

«Η απόπειρα τρομοκράτησης και εκβιασμού των γιατρών έπεσε στο κενό. Η επίσχεση των γιατρών συνεχίζεται με την συντριπτική πλειοψηφία να έχει καταθέσει ατομικές δηλώσεις επίσχεσης στα γραφεία της Διοίκησης. Οι γιατροί αρνούνται να εργασθούν αφού όχι μόνο δεν πληρώνονται τα δεδουλευμένα, αλλά και αυτά που υπόσχεται ότι θα πληρώσει κάποτε ο κ. Χατζηνέστωρος θα είναι περικομμένα κατά 35%. Όσους γιατρούς προσπάθησε να εκβιάσει, τους βρήκε όλους στη θέση τους δίπλα στον άρρωστο παρά την επίσχεση εργασίας. Διότι, παρά την επίσχεση, οι γιατροί συνεχίζουν να είναι στη θέση τους και να υπηρετούν τους νοσηλευόμενους και τα επείγοντα περιστατικά» καταγγέλει η Ένωση Γιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης».

« Ας σταματήσει λοιπόν ο κ. Χατζηνέστωρος τις περιπλανήσεις του στο νοσοκομείο και ας πάει να απαιτήσει από τους προϊσταμένους του να συμμορφωθούν, όχι με τις επιταγές της Τρόικας, αλλά με την απαίτηση όλων των εργαζομένων και των πολιτών για επαρκή χρηματοδότηση της δημόσιας περίθαλψης. Ειδάλλως, ας παραιτηθεί» καταλήγει η ανακοίνωση
 
 
Πηγή:  http://www.komotinipress.gr/