Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Σύλληψη τριών νεαρών λαθροδιακινητών στο Πύθιο

Πρόκειται για άτομα ηλικίας μόλις 22 και 23 ετών, με την σύλληψη των οποίων  απετράπη η είσοδος στη χώρα σε είκοσι περίπου λαθρομετανάστες

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τρίτης, στην παρέβρια περιοχή του Πυθίου – Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, τρεις υπήκοοι Μπαγκλαντές, ηλικίας 22, 23 και 22 ετών, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας τέσσερις λαθρομετανάστες, ομοεθνείς τους.

Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκαν οι τρεις αλλοδαποί διακινητές, να διασχίζουν τον ποταμό Έβρο, με τη χρήση πλαστικής βάρκας και να απλώνουν σχοινί, του οποίου η μία άκρη ήταν δεμένη στην τούρκικη όχθη, όπου και περίμεναν 24 περίπου λαθρομετανάστες, προκειμένου στη συνέχεια να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος με τη βοήθεια του σχοινιού.

Ακολούθως, επενέβησαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τους τρεις διακινητές, ενώ τέσσερις μόνο από τους μη νομίμους μετανάστες που ανέμεναν στην τούρκικη όχθη κατάφεραν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Με την σύλληψή των τριών διακινητών, απετράπη η παράνομη είσοδος, στο ελληνικό έδαφος, σε άλλους είκοσι περίπου μη νόμιμους μετανάστες, που ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Κατασχέθηκε ένα σχοινί, μήκους 700 μέτρων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.