Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Παγκόσμια διάκριση για κομοτηναία φωτογράφο

Πήγε στη Νέα Υόρκη, φωτογράφισε το Άγαλμα της Ελευθερίας και κέρδισε την τρίτη θέση στον διεθνή διαγωνισμό «Travel Photographer of the Year 2011», ανάμεσα σε 3.000 συμμετέχοντες
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ
ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Την τρίτη παγκόσμια διάκριση στο διαγωνισμό «Travel Photographer of the Year 2011» κατέκτησε η Κομοτηναία Μαρίκα Φιλιππίδου. Τιμή για την ίδια, για τον τόπο της, την Κομοτηνή, αλλά και για την Ελλάδα, εφόσον η φωτογραφία της διαγωνίσθηκε ανάμεσα σε 3000 φωτογραφίες και κατόρθωσε να διακριθεί. Σε μια εποχή που η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο αρνητικών γεγονότων και σχολιασμών μια τέτοια διάκριση αποτελεί ευτυχή συγκυρία. Είναι μια συμβολική στιγμή ελπίδας για την Ελλάδα, που αποτελεί την κοιτίδα του πολιτισμού. Σημειωτέον ότι οι φωτογραφίες θα εκτεθούν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.

Ειδικευόμενη ψυχίατρος με ταλέντο στην φωτογραφία

Ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα της, Πέτρου Φιλιππίδη, που ασχολείται με τη ζωγραφική, η Μαρίκα Φιλιππίδου από μικρή ασχολιόταν με αυτή. Ειδικευόμενη ψυχίατρος σήμερα στο Λονδίνο εξακολουθεί να ασχολείται με τη φωτογραφία, εφόσον το νοσοκομείο που εργάζεται απαιτεί μια εξωιατρική ενασχόληση, η οποία βεβαίως προστίθεται στο φάκελό της.


Ο διαγωνισμός

Στο διαγωνισμό «Travel Photographer of the Year 2011» σύμφωνα με το μηνιαίο φωτογραφικό περιοδικό «PHOTO NET», «φωτογράφοι από ενενήντα περίπου χώρες υπέβαλλαν φέτος χιλιάδες εικόνες προς κρίση στο φετινό διαγωνισμό. Συμμετέχοντες από 33 χώρες προκρίθηκαν στην τελική φάση και φωτογράφοι από 20 χώρες κέρδισαν τελικά τα βραβεία στις διάφορες θεματικές κατηγορίες. Οι νικήτριες εικόνες τις οποίες μπορεί να θαυμάσει κάποιος στο www.troty.com θα κάνουν την δημόσια εμφάνισή τους στο Royal Geographical Society του Λονδίνου, σε μια μεγάλη έκθεση που θα διαρκέσει από τις 21 Ιουνίου μέχρι και τις 19 Αυγούστου».

Σύμφωνα με το ίδιο περιοδικό η κριτική επιτροπή απαρτίστηκε από μια διεθνή ομάδα ειδικών. «Ανάμεσά τους οι Steve Bloom (φωτογράφος ταξιδιωτικής φωτογραφίας και άγριας φύσης), Caroline Metcalle (Διευθύντρια Φωτογραφίας του Conde Nast), Melissa de Witt (συντάκτης του Hotshoe), Manfred Zollner (αρχισυντάκτης του Γερμανικού Fotomagazin) κ.α.»


Η φωτογραφία της Μαρίκας Φιλιππίδου

Μεταξύ των φωτογραφιών που είχε στη διάθεσή της η Μαρίκα Φιλιππίδου επέλεξε μια από ταξίδι της στη Νέα Υόρκη και αφορούσε μια ασυνήθιστη οπτική γωνία του αγάλματος της Ελευθερίας, όπως διακρίνεται από το μνημείο American Merchant Mariners’ Memorial που βρίσκεται μπροστά από το Battery Park.

Με τα συγχαρητήριά μας να ευχηθούμε η Μαρίκα Φιλιππίδου να έχει και άλλες τέτοιες διακρίσεις…

 
Πηγή:  http://www.paratiritis-news.gr/