Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Θύματα ηλεκτρονικής απάτης έπεσαν πολλοί Κομοτηναίοι

Την πάτησαν με δήθεν πορνογραφικό υλικό που διακινήθηκε από τους υπολογιστές τους αρκετοί κάτοικοι της πρωτεύουσας της Ροδόπης αλλά και των Σαπών

                  ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ


Θύματα ηλεκτρονικής απάτης έπεσαν πολλοί συμπολίτες μας, αλλά και στην περιοχή των Σαπών.
-Έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι ο ηλεκτρονικός υπολογιστής δεν υπακούει πλέον και στην ελληνική γλώσσα τους προειδοποιούσε δήθεν το σήμα της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, ότι μέσω του προσωπικού τους αριθμού και προσωπικού τους υπολογιστή διακινήθηκε πορνογραφικό υλικό.

-Και όχι απλώς μορφές με φωτογραφίες, αλλά σκληρές σκηνές πορνό, παιδοφιλίας και κτηνοβασία.

-Επόμενο ήταν να προβληματιστούν έντονα, να παγιδευτούν προς το παρόν και να ψάχνουν εναγωνίως να βρουν τελικά τι έγινε.

-Δεν είναι να εφησυχάζεις όταν σε προειδοποιεί και μπλοκάρει τον υπολογιστή σου η Ελληνική Αστυνομία και το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και μάλιστα δεν μπορούσαν ούτε με το πάτημα του κεντρικού διακόπτη να κλείσουν τον υπολογιστή τους.

-Στο τέλος βέβαια του κειμένου του πανέξυπνου χάκερ που ουδείς γνωρίζει πως βρίσκει προσωπικούς κωδικούς για να στείλει τον ιό του, φαινόταν η απάτη.

-Ζητούσε 100 ευρώ για να ξεμπλοκάρει τον υπολογιστή.


Όσοι το κατάλαβαν, δεν ενέδωσαν και βρήκαν τρόπο να επικοινωνήσουν με το τμήμα της δίωξης για να διαπιστώσουν την απάτη.

-Όσοι πελάγωσαν διαπίστωσαν ότι μέσα σε λίγες ώρες αποσύρθηκε από μόνος του ο ιός αφού το κόλπο δεν έπιασε και μάλλον απευθυνόταν σε αφελείς και στον αρχικό τους φόβο για να γλυτώσουν τα χειρότερα.

-Δεν γνωρίζουμε αν κάποιοι ενέδωσαν γιατί όπως μας εκμυστηρεύτηκαν οι παθόντες, όλο και σε κάποιες τέτοιες ιστοσελίδες σεξουαλικού περιεχομένου κάνουν περιήγηση και φοβήθηκαν μήπως τυχόν παγιδεύτηκαν σε κάποια από αυτές.

-Φίλος βέβαια που μας εμπιστεύτηκε την προσωπική του περιπέτεια που του στοίχισε και ένα καυγά με την συμβία του, μας ανέφερε χαρακτηριστικά «μάταια προσπαθούσα να την πείσω μέχρι να τελειώσει η αγωνία μου, ότι με γυναίκες έχω πάει, αλλά όχι να με καταλογίζουν παιδόφιλο και κτηνοβάτη».

-Ιδιαίτερη προσοχή λοιπόν και μόλις πέφτετε θύματα αυτής της ηλεκτρονικής απάτης, επικοινωνήστε άμεσα με τις αρμόδιες υπηρεσίες και μην νομίζει κάποιος ότι θα γλυτώσει με ένα κατοστάρικο.

-Γιατί αν κάποιοι το έστειλαν ήδη για να γλυτώσουν τα χειρότερα, αυτόματα αποδέχονται και τον εκβιασμό και προφανώς θα τους ζητήσουν μεγαλύτερα ποσά μπλέκοντας τους παραπάνω.

 
 
Πηγή:  http://www.xronos.gr/