Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Κοινή συνέντευξη Τύπου από Χατζηοσμάν και Μάντατζη

Μπορεί να μην ανήκουν πια στο ίδιο κόμμα, ωστόσο συνέστησαν κοινό μέτωπο οι μειονοτικοί βουλευτές με φόντο την μείωση κάτά 80% των προστίμων στα αυθαίρετα
        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Κοινό μέτωπο με φόντο την τροπολογία που συζητείται την προσεχή Πέμπτη στη Βουλή, αφού ψηφίστηκε βέβαια επί της αρχής και μεταμεσονύκτιες ώρες με τις γνωστές «ντροπολογίες» και αφορά τη μείωση των προστίμων για τα αυθαίρετα κατά 80% για τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, φαίνεται ότι επιδιώκουν να συγκροτήσουν, ενόψει εκλογών, οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές Ροδόπης και Ξάνθης. Η αρχή έγινε μόλις την περασμένη Δευτέρα από την Κομοτηνή όπου ο Αχμέτ Χατζηοσμάν και ο Τσετίν Μάντατζη παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου. Η συνέντευξη Τύπου όμως δεν δόθηκε σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ, αλλά επιλεκτικά στα τουρκόφωνα ραδιόφωνα και έντυπα, αφού το περιεχόμενο αυτής αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τη μειονότητα. Οι δύο βουλευτές, αν και ιδεολογικά δεν ανήκουν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, αφού ο κ. Μάντατζη πλέον δηλώνει ανεξάρτητος, βρίσκουν συνδετικό κρίκο …τη μειονοτική ψήφο.

Μπορεί ακόμα η διεκδίκηση της ψήφου να γίνει και από το ίδιο μετερίζι και στο ίδιο κόμμα, αφού εκτιμάται ότι είναι θέμα χρόνου η επανένταξη του Ξανθιώτη μειονοτικού βουλευτή στο ΠΑΣΟΚ, μετά από τις ευχάριστες για αυτούς εξελίξεις. Αυτή έβαλαν σα στόχο λίγες μέρες πριν την επίσημη προκήρυξη των εκλογών και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μία μεγάλη συζήτηση για την προκλητική τροπολογία που μειώνει κατά 80% τα πρόστιμα τακτοποίησης των αυθαιρέτων για τους μουσουλμάνους της Θράκης. Είχε βέβαια προηγηθεί αντίστοιχη ρύθμιση για τις αυθαίρετες κατοικίες των παλιννοστούντων ομογενών, μία ρύθμιση που επίσης είχε προκαλέσει αντιδράσεις. Το επίμαχο άρθρο συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, ανέφερε «Παλιννοστούντες ομογενείς, οι οποίοι έχουν εγγραφεί στα Μητρώα Αρρένων και τα δημοτολόγια δήμου ή κοινότητας, για την υπαγωγή στο άρθρο 24 του ν. 4014/2011 της κύριας και μοναδικής κατοικίας τους καταβάλουν ποσοστό 20 % του ενιαίου ειδικού προστίμου όπως υπολογίζεται σύμφωνα με το Παράρτημα του ν. 4014/2011. Για την υπαγωγή των παραπάνω πρόσωπων στο άρθρο 24 του ν. 4014/2011 υποβάλλονται επιπλέον των όσων ορίζονται στο άρθρο 24 του ν. 4014/2011 και τα δικαιολογητικά, που αποδεικνύουν τη συνδρομή των προϋποθέσεων του παραπάνω εδαφίου, καθώς και ο τίτλος ιδιοκτησίας του ακινήτου, στο οποίο βρίσκεται η αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση». Μία τέτοια μείωση επιχειρείται και για τη μειονότητα της Θράκης με τροπολογία που τίθεται προς ψήφιση τις προσεχείς μέρες στη Βουλή. «Από την πρώτη φάση παρακολούθησα στενά την κατάσταση και υπομονετικά και τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Ο νικητής είναι τα δικαιώματα της μειονότητας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Α. Χατζηοσμάν. Το αποτέλεσμα είναι το προϊόν κοινής μελέτης, παλέψαμε μαζί, είπε ο Τσετίν Μάντατζη, αναφερόμενος και στη ρύθμιση που αφορά την κατασκευή των τζαμιών. «Ο Αχμέτ Χατζηοσμάν εργάστηκε υπομονετικά νύχτα και μέρα για το θέμα αυτό», πρόσθεσε ο ίδιος. Οι φιλοφρονήσεις συνεχίστηκαν αμείωτα καθόλη την διάρκεια της συνέντευξης και ο Τσετίν Μάντατζη έκανε και σκληρή κριτική, με τον τρόπο που χειρίστηκε την υποψηφιότητα του το κόμμα της ΔΗΜΑΡ.

 
Πηγή:  http://www.xronos.gr/