Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ο άγνωστος ομογενής των υποψηφιοτήτων στο ΠΑΣΟΚ Ξάνθης

Ποιος είναι τι επιζητά με την υποψηφιότητά του ο 46χρονος Γιώργος Βασιλειάδης που ζει μόνιμα στην Γερμανία

            ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εντύπωση προκάλεσε η υποψηφιότητα που κατέθεσε από τη Γερμανία για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ένας Ξανθιώτης Ομογένειας, ο 46χρονος Γιώργος Βασιλειάδης μέλος του ΠΑΣΟΚ αλλά και των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών.


Πρόκειται για ένα Ξανθιώτη της διασποράς που έχει ζήσει μερικά χρόνια στην Ξάνθη και μετοίκησε σε μικρή ηλικία στο Λούντβιχσχάφεν της περιοχής Βάδης Βυδεμβέργης, όπου εργάζεται σήμερα στο εργοστάσιο της μεγαλύτερης χημικής ετιαρίας του πλανήτη, της BASF. Η δράση του πάντως είναι έντονη στην πολιτική και αξιοπρόσεκτη.


Μέλος του ΠΑΣΟΚ από παλιά

Ο Γιώργος Βασιλειάδης, που σπούδασε νοσηλευτής στην Αθήνα, κατάγεται από τα Κιμμέρια αλλά και τα Άβδηρα και είναι παντρεμμένος. Έχει έντονες πολιτικές ανησυχίες, ενταγμένος στο ΠΑΣΟΚ από το 1983 μέχρι σήμερα, στην τοπική οργάνωση της πόλης και έχει λάβει διάφορα πόστα τόσο στην κομματική οργάνωση της Γερμανίας όσο και στις φοιτητικές και νεολαιίστικες παρατάξεις στο παρελθόν.


Μέλος του SPD και Αντιδήμαρχος

Τα τελευταία δέκα χρόνια συμμετέχει ως μέλος στο Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) ενώ το 2009 κατέβηκε για πρώτη φορά στις δημοτικές εκλογές της πόλης του και εκλέχτηκε διαμερισματικος Αντιδήμαρχος του βόρειου κέντρου της πόλης Ludwigshafen, θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα (αν και μετανάστης)

Η δράση του είναι έντονη πάντως στη Γερμανική πόλη αλλά και στην ομογένεια. Είναι αναλυτικά:

Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Ludwigshafen

Πρόεδρος του Θρακικού συλλόγου

Πρόεδρος της Ομάδας στίβου της πόλης ABC Ludwigshafen «Α’ Εθνική»

Πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ της πόλης SG Mannheim «Γ’ Εθνική»

Αντιπρόεδρος του κοινωνικού συλλόγου IG West


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/