Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Αποσύρει την εμπιστοσύνη της από το ΠΑΣΟΚ η ΠΑΣΠ ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής;

Σοβαρές εξελίξεις στην φοιτητική παράταξη είχαμε πριν τις βουλευτικές εκλογές, που δείχνουν να επισημοποιούνται μετά από αυτές και ενόψει φοιτητικών


    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Από τη μια η απογοήτευση από την πολιτική, που άσκησε κατά τη διακυβέρνησή του το ΠΑΣΟΚ τα δυόμισι τελευταία χρόνια, από την άλλη οι διαφωνίες με το περιεχόμενο του νόμου-Διαμαντοπούλου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, η φοιτητική παράταξη ΠΑΣΠ του τμήματος ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου προσανατολίζεται στο να αλλάξει την ονομασία της και να διαχωρίσει πλήρως τη θέση της από το κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Το θέμα αναμένεται να τεθεί επί τάπητος τις επόμενες ημέρες, για να ληφθεί η οριστική απόφαση από τους φοιτητές της παράταξης. Η εξέλιξη αυτή προήλθε από παραίνεση και πρόταση της βάσης της ΠΑΣΠ ΤΕΦΑΑ, που θέλει ανοιχτά το διαχωρισμό από το ΠΑΣΟΚ. «Όντας μια δημοκρατική παράταξη και πάντα μέσα στις πολιτικές εξελίξεις», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «καταδικάζουμε και απέχουμε από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, ένα ΠΑΣΟΚ που ποτέ δε μας βοήθησε, ούτε καν οικονομικά, και πολλές φορές μας έχει βρει αντιμέτωπους σε καταλήψεις».

Σταύρος Κυπραίος «Η ιδεολογία της ΠΑΣΠ μπορεί να σχετίζεται κάποιες φορές με το ΠΑΣΟΚ, αλλά εμείς παλεύουμε και πετυχαίνουμε σε ζητήματα, που αφορούν τη σχολή μας»


«Ειδικά η παράταξη της ΠΑΣΠ ΤΕΦΑΑ δεν έχει καμία ιδιαίτερη σχέση με το ΠΑΣΟΚ», μας τόνισε ο Σταύρος Κυπραίος, πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών των ΤΕΦΑΑ, προερχόμενος από την ΠΑΣΠ. «Η ιδεολογία της φυσικά μπορεί να σχετίζεται κάποιες φορές με το ΠΑΣΟΚ», σημείωσε, «αλλά εμείς παλεύουμε και πετυχαίνουμε σε ζητήματα, που αφορούν τη σχολή μας, έχουμε πάει πολλές φορές κόντρα και στο ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατία, είμαστε μια παράταξη καθαρή, μια παράταξη που ουδέποτε πήρε λεφτά από το ΠΑΣΟΚ». «Ούτως ή άλλως πέρυσι δεν κατεβήκαμε ούτε με το γραφείο της ΠΑΣΠ Κομοτηνής. Γενικότερα, είμαστε μια παράταξη μόνοι μας, μια παράταξη για τα ΤΕΦΑΑ, δίπλα στους φοιτητές», πρόσθεσε.


Πηγή:  http://www.paratiritis-news.gr/