Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Εκτός τελικού ο Παναθηναϊκός ελέω λαθών και... διαιτησίας

Η ομάδα του Ομπράντοβιτς όχι απλά κοίταξε στα μάτια την ΤΣΣΚΑ, αλλά την έριξε στα... σχοινιά, ωστόσο έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκριση στον τελικό 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Η ομάδα του Ομπράντοβιτς όχι απλά κοίταξε στα μάτια την ΤΣΣΚΑ, αλλά την έριξε στα... σχοινιά, ωστόσο έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκριση στον τελικό λόγω δικών αλλά και διαιτητικών λαθών στο φινάλε.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να επιβάλει τον ρυθμό του και τα κατάφερε. Με τον Γιασικεβίτσιους να κάνει θραύση και την μπάλα να πηγαίνει κάτω από το καλάθι σε Μπατίστ και Μάριτς οι “πράσινοι” κατάφεραν να σοκάρουν την ΤΣΣΚΑ και να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο με διαφορά 14 πόντων.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Κιριλένκο πήρε την κατάσταση στα χέρια του, οι παίκτες του Ομπράντοβιτς σταμάτησαν να... ταΐζουν τους ψηλούς και οι Ρώσοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με ένα σερί 13-0. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Παναθηναϊκός πέτυχε μόλις 5 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Η αντεπίθεση της ΤΣΣΚΑ συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο, ωστόσο οι “πράσινοι” έβγαλαν πολύ ενέργεια και πήραν σημαντικές βοήθειες από τον Καϊμακόγλου αποκτώντας ξανά τα ηνία του αγώνα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο μπάσκετ δεν παίχτηκε, ωστόσο ο Παναθηναϊκός διατηρούσε τον έλεγχο. Ο Γιασικεβίτσιους έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του με 5 συνεχόμενους πόντους και ενδιάμεσα ένα κλέψιμο για το 60-64. Κάπου εκεί όμως λίγο η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης του Μπατίστ σε κρίσιμες επιθέσεις, λίγο ο Σβεντ και ο Τεόντοσιτς έφεραν την ΤΣΣΚΑ ξανά μπροστά με 65-64. Στη συνέχεια οι διαιτητές δεν είδαν τα βήματα του Τεόντοσιτς , ενώ νωρίτερα είχαν χρεώσει τον Μπατίστ με ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ και δεν του έδωσαν ένα καθαρό σε τάπα του Κρίστιτς. Παρόλαυατα οι “πράσινοι” είχαν την τύχη στα χέρια τους στην τελευταία επίθεση. Με 8΄΄ να απομένουν ο Διαμαντίδης καθυστέρησε, μπερδεύτηκε και στο τέλος έκανε λάθος πάσα και έδωσε το δικαίωμα στην ΤΣΣΚΑ να πανηγυρίσει την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής.

Δεκάλεπτα: 15-29, 32-34, 51-55, 66-64

Συνθέσεις:

ΤΣΣΚΑ (Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 12, Λαβρίνοβιτς 2, Σισκάουσκας 5, Μέχια, Κρίστιτς 8, Κιριλένκο 17, Βορόνοφ, Βοροντσέβιτς, Σβεντ 15, Καούν 2, Χριάπα 3, Γκόρντον 2

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 6, Περπέρογλου, Μπατίστ 11, Λόγκαν 2, Σάτο 3, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 10, Βουγιούκας, Ν. Καλάθης 3, Σμιθ, Καϊμακόγλου 10, Γιασικεβίτσιους 17

.