Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Το σημερινό πρόγραμμα των Ελευθερίων της Κομοτηνής

Ημερίδα του συλλόγου "Ενόραση", συνάντηση Νεολαίας, εγκαίνια εικαστικής έκθεσης, θεατρική παράσταση, παραδοσιακοί χοροί και ποντιακή θεατρική επιθεώρηση


    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Παρασκευή 11 Μαΐου 2012


18:00 ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΕΝΟΡΑΣΗ»
Ο Σύλλογος Ατόμων με προβλήματα όρασης «ΕΝΟΡΑΣΗ» σε συνεργασία με τις ασκούμενες Κοινωνικούς Λειτουργούς του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του Δ.Π.Θ. πραγματοποιούν ημερίδα με θέμα: «Οι παθήσεις των ματιών και οι ψυχοσυναισθηματικές επιπτώσεις, που υφίστανται τα άτομα με προβλήματα όρασης».
Ομιλητές: κ. Ιωάννης Κοσμίδης, Χειρούργος Οφθαλμίατρος, κ. Γεώργιος Κουντουράς,, Ψυχολόγος
Συντονίστρια ημερίδας: κ. Σεβαστή Χατζηφωτίου, Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας-Υπεύθυνη πρακτικής άσκησης Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης Δ.Π.Θ.
Χώρος: Αμφιθέατρο παλιάς Νομικής


18:30 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Οργάνωση και συντονισμός: Trelacademy-Στέλλα Κάκαλου, Κοινωνική Λειτουργός ΔΠΘ.
Παίζουμε με τις αναμνήσεις: Αναβιώνουμε τα παιχνίδια της γειτονιάς τσιλίκι, μαντιλάκι, κουτσό, κότσια, τζαμί, αλλά και πιο σύγχρονα. Παιχνίδια που χάθηκαν στο χρόνο, που προξενούν γέλιο και άμιλλα. Παιχνίδια για μικρούς, αλλά και μεγάλους που κάποτε υπήρξαν παιδιά.
Χειροποίητα κοσμήματα και χειροτεχνίες (bazaar): Νεαρά κορίτσια της πόλης μας παρουσιάζουν μια τέχνη, η οποία σήμερα γίνεται ολοένα και πιο γνωστή στην χώρα μας. Τα ανακυκλώσιμα μικρού κόστους υλικά μέσα από την φαντασία του καθενός ξετυλίγονται σε όμορφα κοσμήματα.
Κοινωνικό παζάρι: συγκεντρώνουμε παιχνίδια και δωρεές για να τα προσφέρουμε σε παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη ή αναγκάζονται να ζουν στο περιθώριο.
Φιλοζωική Κομοτηνής : Ενημερώνει για τη δράση της, για τη σωστή εκπαίδευση και διαχείριση των κατοικίδιων και μας δίνει τη δυνατότητα να γίνουμε ανάδοχοι κατοικίδιων.
Desperando: Φοιτητική καλλιτεχνική ομάδα με έκθεση φωτογραφίας.
Komotinistas: Ανοιχτή εθελοντική κοινότητα πολιτών της Κομοτηνής. Στόχος τους είναι οι πρακτικές και άμεσες δράσεις για τη βελτίωση του τόπου μας.
Χώρος: Πάρκο Αγίας Παρασκευής


19:00 ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΘΡΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
Χώρος: Αίθουσα Εκθέσεων Λέσχης Κομοτηναίων
Διάρκεια: από 11 έως 14 Μαΐου 2012 Ώρες λειτουργίας: 10:00-14:00 και 18:00-21:00


19:30 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ Lions ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ «ΟΡΦΕΑΣ» ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΙΧΝΗΛΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΧΘΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ»
Νέοι της περιοχής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Εφορίας Αρχαιοτήτων και δημιούργησαν εθελοντική ομάδα ανασκαφών στην αρχαία Στρύμνη. Μέσα από την εκδήλωση μοιράζονται μαζί μας τις εμπειρίες και τις προσδοκίες τους.
Χώρος: Λέσχη Κομοτηναίων


20:00 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Ταξίδι στην Οδύσσεια»
Το «Ταξίδι στην Οδύσσεια» είναι μια σπονδυλωτή Μουσικό-Θεατρική παράσταση, σε 7 μικρές πράξεις. Kάθε μία αποτελείται από αφηγηματικό, θεατρικό και μουσικό μέρος.
Συμμετέχουν: μαθητές Γυμνασίων της Κομοτηνής, η χορωδία του Εσπερινού Γυμνασίου Κομοτηνής (διδασκαλία: Σ. Φαρμάκη) και το μουσικό συγκρότημα «Χαρχάληδες».
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Γιάννης Καλλινικάκης, ψυχολόγος-υπ.διδάκτωρ ΔΠΘ.
Συγγραφή – Διάλογοι: Γιάννης Καλλινικάκης & Δέσποινα Κουρτίδου
Μουσική επιμέλεια: Στέλλα Φαρμάκη & Γιάννης Καλλινικάκης.
Οι «ΧΑΡΧΑΛΗΔΕΣ» είναι μουσικό σχήμαπαραδοσιακής μουσικής, που αποτελείται από τους: Γρηγόρης Πιτσικάκης: βιολί, κλαρίνο, γκάιντα Δημήτρης Δήμος: Τραγούδι, μπαγλαμαδάκι, λύρα κρητική. Ελισσάβετ Δράκου: Τραγούδι, κανονάκι. Ηλίας Νικητόπουλος: Κρούστα.
Χώρος: Πάρκο Αγίας Παρασκευής


20:30 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ
Χώρος: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ:
-Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Υφαντών
- Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδημής και Φίλων
-Μορφωτικός Πολιτιστικός και εξωραϊστικός Σύλλογος Γρατινής
-Πολιτιστικός Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης
-Σύλλογος Γυναικών Κοσμίου
-Πολιτιστικός Σύλλογος Ενορίας Αγίου Γεωργίου
-Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Κομοτηνής


21:00 ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ
Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» παρουσιάζει την ποντιακή θεατρική επιθεώρηση «Τσαϊζουμ’ κι φογούντανε, χατεύουμ’ ατς κι φευ’νε» (Φωνάζουμε δε φοβούνται, τους διώχνουμε δε φεύγουν), του κ. Σαλπιγγίδη Σάββα.
Χώρος: Αίθουσα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

.