Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Τα μέλη του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών στην Ξάνθη

Συστήθηκε προ μηνός 
μετά από συνεδρίαση 
του Δημοτικού Συμβουλίου

    ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ


Ο Θωμάς Ηλιάδης είναι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Ξάνθης που συστήθηκε προ μηνός και συγκροτήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης.


Παρότι οι δυνατότητες της επιτροπής που προβλέπεται από το Νόμο του Καλλικράτη δεν είναι μεγάλες, εντούτοις η σύνθεση του Συμβουλίου στην Ξάνθη φαίνεται να ανταποκρίνεται στις ουσιαστικές ανάγκες που υπάρχουν. Ζητούμενο φυσικά να αποκτήσει ουσιαστικό και αποτελεσματικό ρόλο και παρέμβαση στα θέματα των μεταναστών, ειδικότερα αυτών της πρώτης γενιάς που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών αποτελείται από τους Δημοτικούς Συμβούλους Ηλιάδη Θωμά με αναπληρωτή τον Φωτιάδη Νικόλαο, την Καραγιαννίδου Σοφία με αναπληρωτή τον Θεοδωρίδη Αναστάσιο, Σπυριδόπουλο Νικόλαο με αναπληρωτή τον Φανουράκη Εμμανουήλ τον Γιαντζόγλου Κωνσταντίν με αναπληρωματικό τον Κυριακίδη Αλέξανδρο και τον δημοτικό σύμβουλο από την μειοψηφία Μαζαράκη Σπυρίδωνα με αναπληρώτρια την Πατσίδου Δέσποινα.

Μετανάστης και πολίτης με δράση στην ένταξη

Στο συμβούλιο ορίστηκαν επίσης να συμμετάσχουν ο μετανάστης Ντράγκαν Νταμιάνοβιτς ως εκπρόσωπος της κοινότητας των μεταναστών και ο Αβραμίδης Δημήτριος του Γεωργίου με αναπληώτρια την Σπάρταλη Αναστασία, αμφότεροι δημότες με μεγάλη εμπειρία σε θέματα ένταξης μεταναστών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η θητεία του Συμβουλίου ένταξης μεταναστών ακολουθεί αυτή της δημοτικής αρχής ενώ το πρώτο κριτήριο για να διαφανεί ο τρόπος λειτουργίας του είναι οι συνεδριάσεις του και πόσο τακτικές θα είναι.