Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Προπονήθηκε κανονικά ο Τοροσίδης

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΡΣΟΒΙΑ ΣΤΟ THRAKISPORT.GR ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ 


ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 
ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ EURO 2012




Η πρώτη προπόνηση της Εθνικής Ομάδας στο συμπαθητικό γηπεδάκι στο προπονητικό κέντρο του Λεγκιόνοβο, στην Βαρσοβία, ήταν άκρως ενθαρρυντική για τον Φερνάντο Σάντος αναφορικά με την κατάσταση του Βασίλη Τοροσίδη.

Ο ξανθιώτης διεθνής αμυντικός προπονήθηκε κανονικά, για πρώτη φορά μετά τον προ δεκαημέρου τραυματισμό του. Συμμετείχε μάλιστα και στο εσωτερικό διπλό και όλα δείχνουν ότι μέχρι την Παρασκευή θα είναι πανέτοιμος για να συμμετάσχει στην πρεμιέρα της Εθνικής με την Πολωνία.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Τόρο» είχε τραυματιστεί στο φιλικό ματς εναντίον της Σλοβενίας, το προπερασμένο Σάββατο στην Αυστρία, ακριβώς 14 λεπτά αφού είχε ανοίξει το σκορ επιτυγχάνοντας το μοναδικό τέρμα της ελληνικής ομάδας σε εκείνη την φιλική ισοπαλία. Από τότε ο ξανθιώτης μεταφέρθηκε σε νοσοκομεία, ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα αλλά δεν συμμετείχε στην προπόνηση με τους άλλους διεθνείς, ούτε στο Κίτσμπουελ ούτε στην Αθήνα το πρωί της Κυριακής.

Το ενδιαφέρον στην προπόνηση της Δευτέρας εστιάζονταν κυρίως στις ασκήσεις τακτικής του Σάντος, στις δοκιμές ενδεκάδας και φυσικά στην ετοιμότητα του Βασίλη Τοροσίδη. Ο διεθνής μπακ του Ολυμπιακού προσπάθησε να συμμετάσχει κανονικά και να βγάλει όλο το καθιερωμένο προπονητικό πρόγραμμα και οι πληροφορίες λένε ότι δεν ένιωσε ενοχλήσεις, κάτι που έφερε χαμόγελα στην ελληνική πλευρά. Δεδομένου ότι τα κατάφερε και στο σχεδόν δίωρο της προπόνησης της Δευτέρας συμμετείχε ακόμα και στο δίτερμα δίχως να αισθανθεί ενοχλήσεις στο γόνατό του, η συμμετοχή του στην πρεμιέρα θα θεωρηθεί δεδομένη.

Σε περίπτωση μη συμμετοχής του, πάντως, δύο είναι τα ενδεχόμενα που φέρονταν να εξέταζε ο Φερνάντο Σάντος για να τον αντικαταστήσει: α) Ο Μανιάτης να αγωνιστεί ως δεξιός μπακ στη θέση του «Τορο» και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος να πάρει τη θέση του στη μεσαία γραμμή β) ο Παπασταθόπουλος να αγωνιστεί ως δεξιός μπακ στην θέση του ξανθιώτη και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος να παίξει ως στόπερ μαζί με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Ευτυχώς όμως, αυτά θα μείνουν κατά τα φαινόμενα σχέδια επί χάρτου, αφού ο «Τόρο» μετείχε στην ενδεκάδα δεξιά, με τον Χαλκιά να κάθεται κυρίως κάτω από τα δοκάρια (και λίγο τον Σηφάκη) και τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Σωκράτη Παπασταθόπουλο στο κέντρο τη άμυνας.

Κατά τα άλλα, η πρώτη προπόνηση της Εθνικής Ομάδας επί πολωνικού εδάφους κύλησε μέσα σε φθινοπωρινό καιρό, με έντονη συννεφιά, αισθητό κρύο και αρκετή υγρασία (αν και δεν έβρεχε εκείνη την ώρα). Στους δημοσιογράφους μας δόθηκε η δυνατότητα να παρακολουθήσουμε μόλις τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά, ουσιαστικά το ζέσταμα δηλαδή, χωρίς να μπορέσουμε να δούμε τα όσα σημαντικά δοκίμασαν ο Σάντος με τους παίκτες του αμέσως μετά.

Η πόλη της Βαρσοβίας είναι ντυμένη στα χρώματα του Euro, ωστόσο θυμίζουν σε κάτι πολύ έντονα τους Έλληνες: ακόμα και αυτήν την (ουσιαστικά τελευταία) στιγμή, τέσσερις μέρες πριν την πρεμιέρα, σκάβουν τους δρόμους, φτιάχνουν σκαλωσιές, περιμένουν να εγκαινιάσουν μόλις αύριο σιδηροδρομικούς σταθμούς, βελτιώνουν ακόμα και τώρα τις εγκαταστάσεις του γηπέδου ή διαμορφώνουν την Fan Zone στο κέντρο της Βαρσοβίας, η οποία θα φιλοξενήσει τους χιλιάδες επισκέπτες που αναμένονται για να δουν τους αγώνες από γιγαντοοθόνες.

Οι ντόπιοι πάντως δεν δείχνουν το τρελό ενδιαφέρον για την διοργάνωση, όπως ίσως θα ανέμενε κανείς. Και όταν βλέπουν έλληνες σαν και εμάς, δεν μας ρωτούν τόσο πολύ τι θα γίνει στον μεταξύ μας αγώνα στην πρεμιέρα του Euro αλλά τι θα συμβεί με τα πολιτικά πράγματα στην πατρίδα μας: Θα σχηματίσετε κυβέρνηση; Θα επιστρέψετε στην δραχμή; Και τελικά τι θα γίνει, θα βγείτε από την Ευρώπη;