Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

«Είμαστε αναξιόπιστοι, έχουμε γίνει θίασος» λέει ο Χρήστος Πανόπουλος

Φωτιά και λάβρα κατά των οργάνων του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν ο Χρήστος Πανόπουλος σήμερα το μεσημέρι στην εκπομπή μιλώντας για καραγκιοζιλίκια
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Φωτιά και λάβρα κατά των οργάνων του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν ο Χρήστος Πανόπουλος στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis». Ο ισχυρός άνδρας της Skoda Ξάνθης πρότεινε ως λύση να μην τιμωρηθούν όσες ομάδες δεν εξασφάλισαν αδειοδότηση, γιατί όποια άλλη απόφαση παρθεί θα είναι καραγκιοζιλίκι όπως τόνισε, ενώ μεταξύ άλλων στάθηκε στην αδικία εις βάρος του Ηρακλή λέγοντας πως τουλάχιστον σε αυτό το θέμα θα έπρεπε να τηρηθεί η δικαιοσύνη με την επιστροφή του «Γηραιού» στη μεγάλη κατηγορία.

«Οι ομάδες που δεν έχουν πάρει άδεια δεν έχουν πάρει και σωστά έγινε. Το θέμα αυτό το έχουμε εξαντλήσει εδώ και χρόνια. Έπρεπε να φτιάξουμε αυτά τα πράγματα για να έχουμε επιτέλους ποδόσφαιρο» είπε στην αρχική του τοποθέτηση.

Στη συνέχεια άσκησε κριτική στην διοργανώτρια αρχή τους πρωταθλήματος όσον αφορά την αλλαγή των κανόνων στο θέμα της αδειοδότησης, ενώ κατηγόρησε τον Σοφοκλή Πιλάβιο για το γεγονός ότι είναι άμοιρος των ευθυνών του: «Εγώ διαφωνώ με όλη τη φιλοσοφία της Λίγκας όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις. Όταν ξεκινάει ένα πρωτάθλημα και αποφασίζεις ότι οι ομάδες αν δεν πάρουν άδεια πάνε στην Β? Εθνική πρέπει να το τηρείς. Μετά αποφάσισαν ότι δεν πέφτουν και έγιναν αναξιόπιστοι. Τώρα αποφασίζουν αυτό και είναι γελοιότητα. Εγώ δεν εξαιρούμε από αυτό γιατί ανήκω εγώ και η ομάδα μου στο πρωτάθλημα. Έχουμε γίνει αναξιόπιστοι και έχουμε γίνει ένας θίασος.

Το γελοίο της απόφασης είναι ότι η ΕΠΟ αποφασίζει για εμάς. Βέβαια ο κ. Πιλάβιος δεν παίρνει καμία ευθύνη πάνω του όσον αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Απλώς δεν υπήρχε και τώρα λέει ότι πρέπει να η εισηγηθεί η Σούπερλιγκ για αυτό. Αυτά δεν γίνονται πουθενά».

Για τη λύση που προτείνει ο ίδιος: «Επειδή δεν μπορεί να γίνει ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων, θα κάνουμε μια άλλη πρόταση. Να αυτομαστιγοθούμε ή αλλιώς να τιμωρηθούμε και εμείς και αυτοί που δεν πήραν αδειοδότηση και να παίζουμε όλοι με 22χρονους. Η άλλη λύση είναι να μην τιμωρηθούν καθόλου οι ομάδες που δεν πήραν αδειοδότηση. Αυτό θα προτείνουμε ως Skoda Ξάνθη.

Εγώ δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τις ψηφοφορίες. Η ίδια η Σούπερλιγκ κάνει λάθη και η ίδια παίρνει αποφάσεις για να τα διορθώσει. Είναι γελοίο όλο αυτό.

Εγώ σας έδωσα λύσεις για όλα τα βαλάντια. Σε αυτό το μπάχαλο που είμαστε και ένα παραπάνω δεν έγινε και τίποτα. Απλώς να γίνει μια επίπληξη και να τους πουν να είστε καλά παιδιά. Εμείς θα προτείνουμε να μην τιμωρηθούνε καθόλου οι ομάδες. Το θέμα της αδειοδότησης θα πρέπει να σταματήσει αφού δεν τηρείται».

Για το τι πιστεύει ότι θα αποφασιστεί στο αυριανό ΔΣ: « Αυτό που θα γίνει θα είναι μια μίξη πραγμάτων. Θα είναι ένα σενάριο πιο λάιτ. Με ηλικίες και με Έλληνες για να λένε ότι χρησιμοποιούμε και παίκτες από εδώ. Και μπορεί να προσθέσουν και 1-2 ξένους. Αλλά το πιο τίμιο είναι να μην υπάρξει τιμωρία γιατί όλα αυτά είναι καραγκιοζιλίκια».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ πούλησε τους Κοντρέρας και Βιεϊρίνια τον Ιανουάριο για να εξασφαλίσει αδειοδότηση: Η λογική του ΠΑΟΚ είναι σωστή και έντιμη, όσον αφορά τις πωλήσεις που έκανε τον Ιανουάριο».

Για την κατάσταση που έχει φτάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει χρεοκοπήσει ήδη. Για αυτό φταίει και η κρίση, αλλά σε μικρότερο βαθμό. Θα έπρεπε να το έχουμε δει από πιο νωρίς το τι θα συμβεί».

Για την δεινή θέση στην οποία έχει φτάσει η ΑΕΚ: «Θεωρώ ότι αυτό που έχει γίνει με την ΑΕΚ είναι εγκληματικό. Όταν μπήκε στο άρθρο 44 ήταν μια μεγάλη ευκαιρία. Πρέπει να έχουν γίνει τρομακτικά λάθη εδώ που έφτασε».

Για το πώς θα φτιαχτεί το οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Φτιάχνει κάτι όταν το γκρεμίζεις και το φτιάχνεις από την αρχή και αυτό ισχύει σε όλα. Σε σαθρά θεμέλια δεν μπορείς να χτίσεις. Στον παραμικρό σεισμό το οικοδόμημα θα πέσει».

Τέλος, για την αδικία που υπέστη ο Ηρακλής: «Αυτό που έγινε με τον Ηρακλή ήταν η μεγαλύτερη αδικία. Ειδικά με τις αποφάσεις που πέρασαν από τη Λίγκα φέτος. Ο Ηρακλής είναι μια ιστορική ομάδα που έπεσε άδικα πόσες κατηγορίες. Αυτά που γίνονται σήμερα είναι αρκετά άσχημα, οπότε γιατί να μην επιβάλλεις δικαιοσύνη κάπου για να εξιλεωθείς κάπως με τον Ηρακλή».

.