Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

"Εμείς ζούμε, δεν καπνίζουμε" είπαν φοιτητές Ιατρικής από την Αλεξανδρούπολη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα αντικαπνιστική εκστρατεία


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ







Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο αντικαπνιστικών δράσεων της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (HelMSIC) – Τοπικής Επιτροπής Αλεξανδρούπολης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (31η Μαΐου) και......
στα πλαίσια της αντικαπνιστικής εκστρατείας της «Εμείς ζούμε … Δεν καπνίζουμε».

Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012 πραγματοποιήθηκε ομιλία-ενημέρωση του προσωπικού της 31 Μ/Κ Ταξιαρχίας Πεζικού στο στρατόπεδο «Υπλγού (ΠΒ) Βογιατζή Νικόλαου», περιοχής Καβησού Φερών, με τη συμμετοχή 300 αξιωματικών και στρατιωτών. Οι φοιτητές ενημέρωσαν το κοινό για το ενεργητικό και παθητικό κάπνισμα, καθώς και για τις δράσεις της καπνοβιομηχανίας, μέσω της διαφήμισης, για την προσέλκυση νέων χρηστών καπνού, στα πλαίσια και του φετινού θέματος της Παγκόσμιας Ημέρας που έθεσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την «Παρέμβαση της βιομηχανίας καπνού». Οι στρατιώτες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ομιλία και ακολούθησε συζήτηση σχετικά με το θέμα του καπνίσματος και τα όσα παρουσιάστηκαν.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας έλαβε χώρα ποδηλατοβόλτα στην Αλεξανδρούπολη, σε συνεργασία με την αντίστοιχη ομάδα της πόλης μας, με στόχου τη διάδοση του μηνύματος «Ναι στον αθλητισμό … Όχι στο κάπνισμα». Οι φοιτητές μοίρασαν ενημερωτικό υλικού στου περισσότερους από 100 ποδηλάτες που συμμετείχαν, ενώ ακολούθησε μία μεγάλη βόλτα στη βραδινή Αλεξανδρούπολη.

Την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012 διεξήχθη αντικαπνιστική παρέμβαση με τίτλο «Ναι στο παιχνίδι … Όχι στο τσιγάρο» στους μαθητές Ε’ και ΣΤ’ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης. Κατά τη διάρκειά της, οι μαθητές ενημερώθηκαν για το θέμα του καπνίσματος και μέσα από διαδραστικές μεθόδους μάθησης κλήθηκαν να συνειδητοποιήσουν τα οφέλη του μη καπνίζειν.

Παράλληλα έγινε η επίσημη παρουσίαση του τελικού βίντεο (http://youtu.be/b4HcLtDiyuw) του διεθνούς προγράμματος «Cigars for Apples 2012», το οποίο υλοποιείται από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Συλλόγων Φοιτητών Ιατρικής (IFMSA) με τη συμμετοχή της HelMSIC και έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη χρήση καπνού.

Κλείνοντας, η HelMSIC θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το Διοικητή και το στρατιωτικό προσωπικό της 31 Μ/Κ Ταξιαρχίας Πεζικού για την πρόσκληση και τη συμμετοχή στην ομιλία, την ποδηλατική ομάδα Αλεξανδρούπολης και όλους τους συμμετέχοντες στην ποδηλατοβόλτα για τη συνεργασία τους στη διάδοση του μηνύματος της Παγκόσμιας Ημέρας, καθώς και τον πρόεδρο του συλλόγου δασκάλων Αλεξανδρούπολης, τη Διευθύντρια και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 8ου Δημοτικού Σχολείου για τη διεξαγωγή της αντικαπνιστικής παρέμβασης.



Τι είναι η HelMSIC;

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων & Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (Hellenic Medical Students' International Committee - HelMSIC) είναι ένα ανεξάρτητο σωματείο μη κυβερνητικού, μη κερδοσκοπικού, μη πολιτικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1958 από φοιτητές ιατρικής και σήμερα αποτελείται από 7 τοπικές επιτροπές, μία σε κάθε πόλη όπου εδράζεται Ιατρική Σχολή. Κύριος σκοπός της είναι οι εκπαιδευτικές ανταλλαγές φοιτητών ιατρικής και η προώθηση της υγείας. Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site www.helmsic.gr.