Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Είναι οριστικό: αναβάλλεται επ' αόριστον ο κάθετος άξονας στην Κομοτηνή

Τα εγκαίνια του δρόμου θα αργήσουν να γίνουν από την πλευρά της Ελλάδος λόγω των πολιτικών εξελίξεων και της αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης, λένε οι βούλγαροι


      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Τα εγκαίνια του δρόμου για την Ελλάδα από τον μεθοριακό σταθμό Μακάζα-Κομοτηνή αναβάλλεται επ’ αόριστον. Πιθανότατα αυτό θα γίνει μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα και τον σχηματισμό της καινούργιας κυβέρνησης, δήλωσε η Νομάρχης της πόλης Κάρτζαλι Ιβάνκα Ταουσάνοβα.


Κατά τη γνώμη της ο νεοεκλεγείς Έλληνας πρωθυπουργός και ο Βούλγαρος ομόλογός του Μπόιοκο Μπορίσοφ θα εγκαινιάσουν από κοινού τον καινούργιο μεθοριακό σταθμό. Τότε πιθανότατα θα διεξαχθεί και η κοινή συνεδρίαση της ελληνικής και της βουλγαρικής κυβέρνησης, η οποία επίσης είχε αναβληθεί.

Συνεχίζουμε να ελπίζουμε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν όσο το δυνατόν πιο ομαλά, και οι Έλληνες να έχουν σύντομα καινούργια κυβέρνηση”, τόνισε η Ταουσάνοβα. Η ίδια ανακοίνωσε ότι τα έργα κατασκευής του δρόμου προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Σύμφωνα με όσα είπε, τον Νοέμβριο πρέπει να είναι έτοιμο το τμήμα του δρόμου Κάρτζαι-Τζέμπελ όπου γίνονται επισκευές. Έχει ξεκινήσει και η επισκευή της σημαντικότερης διασταύρωσης στην περιοχή Βεσελτσάνε της πόλης Κάρτζαλι. Ως τμήμα του δρόμου για τα σύνορα η διασταύρωση αυτή θα έχει την περισσότερη κίνηση.

Συνεχίζουν και οι κατασκευαστικές εργασίες στο Τμήμα 2 του δρόμου για την Ελλάδα. Αναμένεται στο τέλος του έτους το τμήμα Τζέμπελ-Ποντκόβα επίσης να είναι έτοιμο.

.