Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ο Χρ. Σωτηρακόπουλος για Εθνική, Τόρο, Ξάνθη και Πανθρακικό

Τον κορυφαίο έλληνα σπορκάστερ είχε την ευκαιρία να συναντήσει στην Βαρσοβία το «thrakisport.gr» και να ρωτήσει την γνώμη του για το Euro 2012, την πορεία της Εθνικής Ομάδας σε αυτό αλλά και για θέματα που άπτονται της «θρακικής» επικαιρότητας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ



Τον κορυφαίο έλληνα σπορκάστερ είχε την ευκαιρία να συναντήσει στην Βαρσοβία το «thrakisport.gr» και να ρωτήσει την γνώμη του για το Euro 2012, την πορεία της Εθνικής Ομάδας σε αυτό αλλά και για θέματα που άπτονται της «θρακικής» επικαιρότητας.

Αυτή είναι η έβδομη σερί διοργάνωση τελικής φάσης Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου για την οποία έχει διαπιστευθεί ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, που δεν διστάζει να χαρακτηρίσει την Γερμανία ως το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν δίνει τύχη σε άλλες ομάδες όπως φυσικά η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία αλλά και η φιναλίστ του Μουντιάλ Ολλανδία.

«Η Εθνική Ομάδα μπορεί να τα καταφέρει και το απέδειξε αυτό με την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο της πρεμιέρας με την Πολωνία και την αντίδρασή της όταν τα δεδομένα ήταν συντριπτικά σε βάρος της», σχολιάζει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, ενώ σε ερώτηση ειδικά για τον μοναδικό θρακιώτη της Εθνικής, τον Βασίλη Τοροσίδη, μας απαντά: «Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο έκανε εξαιρετικό παιχνίδι. Πρόκειται άλλωστε για έναν ολοκληρωμένο ποδοσφαιριστή».

Όταν ρωτήσαμε τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο αν εκτιμά ότι ο «Τόρο» αποτελεί αυτήν την στιγμή το πιο hot όνομα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η απάντηση του κορυφαίου έλληνα σπορκάστερ είναι διπλωματική αλλά και άκρως αφοπλιστική: «Ο Βασίλης άργησε πολύ να φύγει για το εξωτερικό. Για την ακρίβεια, έπρεπε να έχει φύγει εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια», είπε ο γνωστός δημοσιογράφος για τον θρακιώτη αρχηγό του Ολυμπιακού.

Με την ευκαιρία της συνομιλίας μας πάντως, δεν χάσαμε την δυνατότητα να ρωτήσουμε την γνώμη του Χρήστου Σωτηρακόπουλου και για τις δύο ομάδες της Θράκης, που θα δώσουν την επόμενη σεζόν το «παρών» στην Σούπερ Λίγκα. Η άποψη του είναι άκρως θετική και για τις δύο και όσα μας είπε μόνο εγκωμιαστικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.

«Η Ξάνθη είναι ένα νοικοκυρεμένο μαγαζί και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην διοίκησή της για αυτό. Λειτουργεί ιδανικά ως ανώνυμη εταιρεία, όπως θα έπρεπε δηλαδή να συμβαίνει με όλους τους συλλόγους. Το πόσο σημαντικό είναι αυτό φαίνεται αυτήν την περίοδο, στην κρίση που διανύουμε και η οποία κάθε άλλο παρά απροετοίμαστους έπιασε τους ιθύνοντες της ομάδας της Ξάνθης, Αυτό που έχω να πω είναι ότι πρέπει να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο την προσπάθεια. Και κυρίως να συνεχίσει η Ξάνθη να κάνει αυτό που κάνει, να αναδεικνύει Τοροσίδηδες και να ανακαλύπτει και να φέρνει Βλαχοδήμους στο ελληνικό πρωτάθλημα», λέει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Όσο για τον Πανθρακικό; «Επίσης πρόκειται για μια νοικοκυρεμένη ομάδα. Ο Βασσάκης κάνει στην Κομοτηνή πολύ καλή δουλειά και είναι από τους λίγους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου που δείχνουν να ξέρουν τι θέλουν και τι επιθυμούν. Θεωρώ ότι είναι καλό που κράτησε τον Σάββα Παντελίδη στον πάγκο. Αν δεν υπάρξουν μεγαλομανίες, με δυο – τρεις προσθήκες, εκτιμώ ότι ο Πανθρακικός θα καταφέρει εύκολα να μείνει στην κατηγορία. Και να μην τα καταφέρει όμως, έχει μεγάλη σημασία ακόμα και αν πέσει να φροντίσει να μην υποθηκεύσει το μέλλον του...».