Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

«Στις 18 Ιουνίου θα υπάρχει κυβέρνηση», είπε από την Ξάνθη ο Νίκος Μπίστης


Ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της Δημοκρατικής Αριστεράς στο αμφιθέατρο της Κεντρικής Πλατείας

       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Ο Νίκος Μπίστης ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της Δημοκρατικής Αριστεράς στο αμφιθέατρο της Κεντρικής Πλατείας, στην Ξάνθη.


Στη συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε, ανέφερε ότι η ΔΗΜΑΡ διαβεβαιώνει τους Έλληνες πως η χώρα θα έχει κυβέρνηση την επόμενη μέρα. «Στις 18 Ιουνίου θα γίνουν 2 πράγματα. Η χώρα θα συνεχίσει εντός του ευρώ και της Ευρώπης και με κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί σταδιακή αποδέσμευση από τους όρους του μνημονίου».

Εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία μετά τις εκλογές της Κυριακής και ότι θα απαιτηθεί συνεργασία πολλών πολιτικών δυνάμεων ώστε να βγάλουν τη χώρα από την κρίση.

«Δεν αλλάξαμε τις θέσεις που είχαμε από τις προηγούμενες εκλογές μέχρι τώρα», είπε και πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατή η μονομερής καταγγελία του μνημονίου – σε αντίθεση με όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ- αλλά ούτε είναι αδύνατη η διαπραγμάτευση – όπως έλεγε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

Σε σχέση με τις προθέσεις της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα ο Νίκος Μπίστης σημείωσε ότι ο Φώτης Κουβελης συνάντησε αρκετούς Ευρωπαίους πρόσφατα και ειδικότερα σοσιαλδημοκράτες: 

«Ναι, υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης είναι η αίσθηση που υπάρχει. Αν δεν πάμε να διαπραγματευτούμε θα καταρρεύσουμε. Αν παίξουμε μπλόφες, δεν ασπάζομαι την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα αναγκαστούν να δεχτούν τους όρους μας. Όλα όσα δεινά συμβαίνουν σήμερα στους πολίτες θα συμβούν στο πολλαπλάσιο, αν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη».

.